Publicerat på

NYHETER MED LAKRITS & CHOKLAD

En ny färgsprakande serie från Lakritsfabriken i Ramlösa kan nu äntligen presenteras. Fem nya smakfulla lakritssorter adderas nu till Lakritsfabrikens sortiment av lakritsprodukter dragerade i choklad.

Lakritsfabriken presenterade den 30 september 2021 sin nya linje med chokladdragerad lakrits i designade förpackningar av konstnärinnan Mia Stolpe. Den nya linjen har blivit mycket populär och kombinationen mellan premiumlakrits och krämig choklad är fortfarande en utav de största trenderna inom lakritskonfekt.

Varje produkt har sin egen design där varje produkt är inspirerad av svenska smultronställen och populära besöksmål.

”Våra nya smaker är noga framtagna efter hur lakritsen gifter sig med de övriga smaksättningarna för att skapa en så välkomponerad lakritsprodukt som möjligt. Den mjuka saltlakritsen går väl i hand med den krämiga chokladen och skapar några utan våra bästa produkter någonsin. Att vår lakrits är saftig och mjuk är även en fördel i kombination av choklad där hela produkten får en perfekt mjuk konsistens” Säger Martin Jörgensen, Grundare & VD för Lakritsfabriken i Ramlösa

Nyheter
Haga – Saltlakrits dragerad med vit choklad, hallon och rabarber

Öresundsbron – Saltlakrits dragerad med vit choklad och citron

Åreskutan – Saltlakrits dragerad med vit choklad och dulce de leche

Nyheter Säsongsprodukter 
Kärleken – Saltlakrits dragerad i vit choklad och jordgubb

Glad Påsk – Saltlakrits dragerad i mjölkchoklad och vanilj

Klicka på knappen för att handla produkterna

KÖP HÄR

 

Publicerat på

LAKRITSFABRIKEN LANSERAR NY GLÖGG!

Lakritsfabriken arbetar ständigt på att hitta nya unika lakritsprodukter genom hållbara samarbeten, bra råvaror och hantverksmässig tillverkning. Utgångspunkten är alltid lakritsroten där de naturliga smakerna ska förvaltas på ett varsamt sätt för att hålla högsta kvalitet.

”Samarbetet med Norrlands Fruktvin föll sig väldigt naturligt då vi är två verksamheter som delar värderingar kring hantverk och kvalitetsprodukter. Glögg är även en sådan produkt där lakrits fungerar otroligt bra då lakritsen ger kryddorna i glöggen ett lyft. I eftersmaken lämnas sedan en härlig sötma och balanserar smakerna väl.” – säger Martin Jörgensen, Grundare och VD för Lakritsfabriken i Ramlösa.

Glöggen innehåller 50 cl och kan konsumeras både varm och kall gjord på svensk äppelmust, kanelstång, kardemumma, nejlika och stjärnanis samt lakritspulver från Lakritsfabriken. Glöggen är helt alkoholfri.

Om Norrlands Fruktvin

Norrlands Fruktvin startades i december 2016 av två kemister: Erik och Olof. Vi har både ett stort intresse för mat och dryck liksom för vår fantastiska norrländska natur. I naturen finns mycket som är eller kan förädlas till högkvalitativa livsmedel. Vi har valt att fokusera på skogsbären. Tillsammans har vi över 40 års erfarenhet av forskning och utveckling, en erfarenhet som vi nu vill lägga på att utveckla drycker från våra vilda skogsbär.
Sedan hösten 2018 har även Jakob anslutit sig till teamet, en diplomerad sommelier med ett brinnande intresse för dryck.

Om Lakritsfabriken

Sveriges första glutenfria premiumlakrits lanserades av Lakritsfabriken år 2011 och har idag distribution i Island, Danmark, Norge, Finland, USA samt butiker i London och Paris. Nu tio år senare har sortimentet vuxit och innehåller flera spännande produkter som chokladdoppad lakrits med olika smaksättningar samt lakritsråvaror och kryddblandningar. Lakritsfabriken i Ramlösa ägs och distribueras på den svenska marknaden av systerföretaget ScandChoco AB och ingår i koncernen Goda Saker AB.

Publicerat på

LAKRITSFABRIKEN I SAMARBETE MED FOODORA

Från och med den 11 november 2021 kommer Lakritsfabriken kunna leverera premiumlakrits i hela Helsingborg med hemkörning i samarbete med Foodora. Kunder i närområdet kommer genom samarbetet kunna beställa hem presentpåsar, konfektyr, kryddor och lakritsråvaror direkt via appen och få hemleverans snabbt och enkelt.

I spår av pandemin har hemleveranser och onlinehandel ökat markant i Helsingborg då invånarna fått upp ögonen för att handla på avstånd och spara tid genom att handla med direkt hemleverans. Helsingborg är idag en utav landets städer som använder tjänsten mest. Lakritsfabriken ser en bred målgrupp som är i  behov av ett enklare och snabbare sätt att handla presenter och premiumvaror för att spara tid. Samarbetet träder i kraft den 11 november 2021 och kommer från och med då kunna leverera hela sortimentet till kunder i närområdet. Kunder kommer kunna handla inom Lakritsfabrikens ordinarie öppettider.

”Genom Foodora kommer vi att kunna nå våra kunder i centrala city och runt om i Helsingborg som idag missar vår butik som ligger en bit utanför stan. Vi ser även en större efterfrågan på hemleverans till våra kunder som i sista minuten glömt present eller som snabbt och enkelt vill köpa varor men inte hinner förbi oss. Synligheten hos Foodora kommer även ge oss extra exponering där nya kunder kan upptäcka vårt varumärke och sortiment.” säger Elin Perlelin, Marknadsansvarig och Butikschef på Lakritsfabriken.

I större städer som Stockholm och Göteborg har användandet av tjänsten fått en rejäl ökning sedan pandemin där även butiker numera säljer sina produkter via appen. Funktionen har visat sig fungera för matbutiker, blomsterbutiker, skönhetssalonger och premiumbutiker vilket även fått Lakritsfabriken att också hoppa på tåget i Helsingborg.

Om Lakritsfabriken

Sveriges första glutenfria premiumlakrits lanserades av Lakritsfabriken år 2011 och har idag distribution i Island, Danmark, Norge, Finland, USA samt återförsäljare  i London och Paris. Nu tio år senare har sortimentet vuxit och innehåller flera spännande produkter som chokladdoppad lakrits med olika smaksättningar samt lakritsråvaror och kryddblandningar. Lakritsfabriken i Ramlösa ägs och distribueras på den svenska marknaden av ScandChoco AB.

Publicerat på

HÖSTLOVS AKTIVITETER

MÅLA MED LAKRITSBLÄCK OCH GÖR FIGURER MED LAKRITSBITAR v44!

Välkommen till oss underhöstlovet v.44! Hos oss kan du måla med lakrits, göra ditt eget hockeypulver (eller kanonkrut som vi kallar det) samt göra roliga figurer med lakritsbitar!

Låt barnen leka och få tid att uppleva lakrits i vår fabriksbutik i lugn och ro.

Varmt välkommen!

Publicerat på

HELSINGBORG MED SMAK AV LAKRITS 2021

Ett år efter premiären av ”Helsingborg – med smak av lakrits” är evenemanget nu äntligen tillbaka med fler deltagare och fler aktiviteter. Den 22 – 26 september kommer evenemanget att visa upp hur lakritsroten kan användas på fler sätt än enbart konfektyr. Tillsammans med tjugo restauranger och caféer kommer lakrits visas i en ny form där den unika kryddan kommer att ge smak åt drinkar, lyxiga maträtter och söta desserter.

Trenden kring den svarta konfektyren är fortfarande glödhet och efterfrågan på premiumlakrits ökar succesivt för varje år. Kunskapen kring lakritsens ursprung och medicinska egenskaper har under åren minskar då konfektyren tagit mer plats på marknaden. Få känner idag till lakritsrotens flera användningsområden vilket Lakritsfabriken med evenemanget nu vill upplysa alla lakritsälskare om. Helsingborg med smak av lakrits kommer under 2021 erbjuda flera aktiviteter både digitalt och fysiskt för att för att få fler att våga experimentera med det svarta guldet.

”Helsingborg – med smak av lakrits” kommer att bli en perfekt mötesplats för alla lakritsälskare där lakrits syns i ett nytt sammanhang. Evenemanget berör även de som älskar god mat och vill uppleva en unik gastronomisk upplevelse. Det är även fantastiskt att även kunna bidra och gynna besöksnäringen i staden.” – säger Elin Perlelin, Projektledare för Helsingborg med smak av lakrits.

Under evenemanget kommer de tjugo deltagande restaurangerna erbjuda en maträtt, drink eller efterrätt med smak av lakrits på menyn. Restaurangerna får välja fritt hur de vill använda råvaran och hur mycket de själva vill experimentera.

Årets deltagare:

Heat, The Tivoli, Sillen & Makrillen, Bara Vara, Barrica Mat & Vinbar, AMA Restaurant & Rooftop Bar, Clarion Hotell Sea U Living Room, Vasatorp Restaurang, Café Étoile, Brasseriet Helsingborg, L’enoteque, Chocolatte, Regio, Backhaus, Avant la Forêt, Chateau Forêt, Trattoria Venti, Nelly’s Food, Kallbadhuset Pålsjö & Kallis, Kitchen & Table, Clarion Grand Hotell Lakritsfabriken.

Utställning

Från den 22–26 september kommer en utställning placeras mitt på Sundstorget i centrala Helsingborg. Denna utställning kommer att vara bemannad mellan 10-18 där det även finns möjlighet att handla Lakritsfabrikens produkter. På Clarion Hotell Sea U kommer även där vara en utställning i lobbyn med bland annat smakprover. Utställningen kommer att visa hur odling och tillverkning av lakrits går till och hur extraktet av lakritsrot kan användas inom flera områden. De besökande kommer även att kunna ta del av kuriosa om lakrits och lära sig mer om lakritsens historia.

Andra aktiviteter

Under evenemanget kommer världens godaste lakritsöl utses där dryckesexperter smakar sig igenom lakritsöl från hela världen. Juryn består av Martin Jörgensen, sommelier och ägare av Lakritsfabriken – Fredrik Johansen, sommelier och ölexpert – Lars Perlelin, connaisseur. Evenemanget bjuder även på ett digitalt samtal med kända profiler inom branschen och exportörer från olika delar av världen. Samtalet kommer att beröra lakrits på olika sätt där de medverkande gästerna får berätta mer om sin passion för lakrits och varför de startat sina verksamheter i denna bransch.

Kontinuerlig information om evenemanget kommer att ske via hemsidan www.smakavlakrits.se samt via sociala kanaler under @smakavlakrits och @lakritsfabriken.

Samarbetspartners

Evenemanget är i stolt samarbete med Helsingborgs stad, Event in Skåne och Forsea Ferries.

Publicerat på

SVERIGES FÖRSTA ALKOHOLFRIA LAKRITSÖL

NU ÄR DEN HÄR!!
Sveriges första alkoholfria lakritsöl är nu äntligen här!
I samarbete med @helsingborgsbryggeri har vi skapat ett vackert, vildsint och karaktäristiskt öl med toner av lakrits. Den subtila eftersmaken blandar sig snyggt med de ljusa dragen i en lageröl och dröjer sig kvar som en skön påminnelse om livets små glädjeämnen.
Perfekt som måltidsdryck eller iskall en varm sommardag!
Finns nu i butik & webbshop
OBS! Denna produkt är Inte glutenfri
Publicerat på

LAKRITSFABRIKENS STORSATSNING PÅ NY PRODUKTSERIE

Lakritsfabriken har under våren 2021 flitigt arbetat fram ett flertal nyheter, några av dem har redan presenterats. Utöver Lakritsfabrikens nyheter i samband med 10 års jubiléet släpps nu även en ny serie av lakritsbitar i olika smaker förpackade i vackra stilrena påsar.

Intresset för premiumlakrits är fortsatt stort och efterfrågan på lakrits i påse har även växt sig större. Lakritsfabriken som alltid paketerat sin lakrits i vackra och klassiska askar perfekta som gåvor lanserar nu även sina saftiga, glutenfria lakritsbitar i fem olika smaker i ett nytt format. Dessa påsar kommer i en färgglad design som lyser energi, glädje och lakrits där produktens färg även symboliserar smaken på produkten. I serien kommer det finnas mjuklakrits i söt, salt, salt hallon, salt chili och salt viol. Alla produkter i serien är glutenfria och veganska.

Premium White Sweet, 100g

En påse fylld med saftig, glutenfri och vegansk söt mjuklakrits i Lakritsfabrikens gröna signaturfärg.

Premium White Salty, 100g

En påse fylld med saftig, glutenfri och vegansk salt mjuklakrits.

Premium White Raspberry, 100g

En påse fylld med saftig, glutenfri och vegansk salt mjuklakrits med en frisk smak av hallon i en rosa färg.

Premium White Viola, 100g

En påse fylld med saftig, glutenfri och vegansk salt mjuklakrits med smak av viol i en violett färg.

Premium White Chili, 100g

En påse fylld med saftig, glutenfri och vegansk salt mjuklakrits med en het smak av chili i en röd färg.

Om Lakritsfabriken

Sveriges första glutenfria premiumlakrits lanserades av Lakritsfabriken år 2011 och finns inte bara i Sverige utan även i våra nordiska länder samt Tyskland, Nederländerna, England, Island och USA. Nu tio år senare har sortimentet vuxit och innehåller flera spännande produkter som chokladdoppad lakrits med olika smaksättningar samt lakritsråvaror och kryddblandningar. Lakritsfabriken i Ramlösa ägs och distribueras på den svenska marknaden av ScandChoco AB.

Publicerat på

SALMIAK SALTY LICORICE POPCORN

Vi äääälskar popcorn, men är så trötta på att salta som vanligt. Hur kan man istället salta för att få riktigt goda och smaskiga popcorn? Jo! Använd er av Lakritsfabrikens Salmiak pulver. Visste ni att Salmiak egentligen inte är lakrits, utan det är ett salt?

Recept:

Ta fram en stor kastrull eller gryta med lock. Tillsätt valfri olja, vi väljer kokosolja. Mät upp majsgryn och häll i för att skaka runt i oljan. Hetta upp majskornen under locket innan dessa godingar börja poppa upp. Skaka runt då och då, så inte popcornen bombar köket. Sänk värmen till hälften ungefär, och poppa klart tills majskornen lugnar ner sig. Ta av från värmen, vänta i 1-2 minuter och avsluta med att salta med Lakritsfabrikens Salmiak pulver.

Publicerat på

MANGO LICORICE BITES

Recept för 10-15 rutor beroende på hur stora ni skär dem:

Lager 1:

1 paket dadlar, 15-20st urkärnade

200g sötmandel

2 msk kokosolja

1 msk chiafrön

1 skvätt vatten, typ 1/2 dl

1/2 msk lakritssyrup från Lakritsfabriken

Lager 2:

1 påse frusen mango, 300g

1 konservburk kokosgrädde, vi rekommenderar en krämig

Gör såhär:

Börja med att mixa första lagret. Häll över dadlarna, mandeln, kokosoljan, chiafröna, vatten, och lakritssirapen i en matberedare. Mixa tills du får en slät smet med kornig konsistens av nöten så att du enkelt kan smeta ut denna i botten av en plåt som du klär i bakplåtspapper. Låt stå i frysen i 2 timmar.

Fortsätt sedan med lager 2 där du mixar mango och kokosgrädde i en matberedare, häll över denna smet på lager 1 och låt stå i frysen ytterligare 2 timmar.

Ta ut efter 1,5 timme, där du strör över lakrits strössel, även dessa går att hitta på Lakritsfabriken. Det blir en härlig och god konsistens gentemot den kakiga mjuka botten.

Publicerat på

COCONUT LICORICE LIME-RAW BALLS

Recept för 10-15 bollar beroende på hur stora ni rullar dem:

1 paket dadlar, 15-20st urkärnade

200g sötmandel

2 msk kokosolja

1 msk chiafrön

1 skvätt vatten, typ 1/2 dl

Limezest/skal från 3 limefrukter

1 dl limesaft

2-3 msk lakritssirap från Lakritsfabriken

Gör såhär:

Börja med att riva limeskal och pressa lime saft som du häller över i ett decilitermått. Häll över dadlarna, mandeln, kokosoljan, chiafröna, vatten, limen och lakritssirapen i en matberedare. Mixa tills du får en slät smet med kornig konsistens av nöten så att du enkelt kan rulla dessa i antingen kokos eller lakritspulver därefter. Blir så gott! Lime och lakrits passar verkligen underbart bra tillsammans!