Om Lakritsfabriken

Världspremiär för svensk premiumlakrits!

Lakritsfabriken lanserade Sveriges första premiumlakrits på Lakritsfestivalen i Stockholm den 9 april 2011. Utöver kvalité och val av ingredienser i lakritsen var det ävenviktigt för grundare Martin Jörgensen att den även skulle vara helt glutenfri. Den tidlösa, stilrena och skandinaviska designen utmärker varumärket och Martin hade tidigt envision om att paketera produkten i en platt presentförpackning.

Sortimentet har med tiden vuxit och idag produceras även chokladdoppade, chokladdragerad och gjutna lakritsprodukter i olika förpackningar och designs. I sortimentet finns även kryddblandningar under namnet Lakritskocken samt lakritsråvaror för matlagning och bakning. Idag finns även varumärket Lakritskungen med ett mer vardagligt sortiment i enklare förpackningar skapat av Lakritsfabriken. Under åren har Lakritsfabriken även vunnit en rad priser för sina olika produkter. 2013 vann exempelvis produkten Super Salty ”Bästa Saltlakrits” i Finland.

Idag är Lakritsfabriken ett av nordens marknadsledandelakritsvarumärken och säljs i hela landet samt går på export till våra nordiska länder, USA, Tyskland, samt butiker i London och Paris.

2019 startade Lakritsfabriken Norra Europas största lakritsrotsodling på åtta hektar. Odlingen är belägen utanför Allerum och kommer på sikt bli grunden till unika svensktillverkade lakritsprodukter. Odlingen kommer år 2022 vara ekologiskt certifierad. I samband med odlingen startades även Lakritsfabriken Foundation i samarbete med Hand in Hand Sweden för att hjälpa utsatta i fattiga länder att skapa verksamheter att försörja sig genom. Ett hållbart och långsiktigt sätt att bekämpa fattigdom.