Publicerat på

LAKRITSFABRIKEN LANSERAR NY GLÖGG!

Lakritsfabriken arbetar ständigt på att hitta nya unika lakritsprodukter genom hållbara samarbeten, bra råvaror och hantverksmässig tillverkning. Utgångspunkten är alltid lakritsroten där de naturliga smakerna ska förvaltas på ett varsamt sätt för att hålla högsta kvalitet.

”Samarbetet med Norrlands Fruktvin föll sig väldigt naturligt då vi är två verksamheter som delar värderingar kring hantverk och kvalitetsprodukter. Glögg är även en sådan produkt där lakrits fungerar otroligt bra då lakritsen ger kryddorna i glöggen ett lyft. I eftersmaken lämnas sedan en härlig sötma och balanserar smakerna väl.” – säger Martin Jörgensen, Grundare och VD för Lakritsfabriken i Ramlösa.

Glöggen innehåller 50 cl och kan konsumeras både varm och kall gjord på svensk äppelmust, kanelstång, kardemumma, nejlika och stjärnanis samt lakritspulver från Lakritsfabriken. Glöggen är helt alkoholfri.

Om Norrlands Fruktvin

Norrlands Fruktvin startades i december 2016 av två kemister: Erik och Olof. Vi har både ett stort intresse för mat och dryck liksom för vår fantastiska norrländska natur. I naturen finns mycket som är eller kan förädlas till högkvalitativa livsmedel. Vi har valt att fokusera på skogsbären. Tillsammans har vi över 40 års erfarenhet av forskning och utveckling, en erfarenhet som vi nu vill lägga på att utveckla drycker från våra vilda skogsbär.
Sedan hösten 2018 har även Jakob anslutit sig till teamet, en diplomerad sommelier med ett brinnande intresse för dryck.

Om Lakritsfabriken

Sveriges första glutenfria premiumlakrits lanserades av Lakritsfabriken år 2011 och har idag distribution i Island, Danmark, Norge, Finland, USA samt butiker i London och Paris. Nu tio år senare har sortimentet vuxit och innehåller flera spännande produkter som chokladdoppad lakrits med olika smaksättningar samt lakritsråvaror och kryddblandningar. Lakritsfabriken i Ramlösa ägs och distribueras på den svenska marknaden av systerföretaget ScandChoco AB och ingår i koncernen Goda Saker AB.