Publicerat på

LAKRITSFABRIKEN I SAMARBETE MED FOODORA

Från och med den 11 november 2021 kommer Lakritsfabriken kunna leverera premiumlakrits i hela Helsingborg med hemkörning i samarbete med Foodora. Kunder i närområdet kommer genom samarbetet kunna beställa hem presentpåsar, konfektyr, kryddor och lakritsråvaror direkt via appen och få hemleverans snabbt och enkelt.

I spår av pandemin har hemleveranser och onlinehandel ökat markant i Helsingborg då invånarna fått upp ögonen för att handla på avstånd och spara tid genom att handla med direkt hemleverans. Helsingborg är idag en utav landets städer som använder tjänsten mest. Lakritsfabriken ser en bred målgrupp som är i  behov av ett enklare och snabbare sätt att handla presenter och premiumvaror för att spara tid. Samarbetet träder i kraft den 11 november 2021 och kommer från och med då kunna leverera hela sortimentet till kunder i närområdet. Kunder kommer kunna handla inom Lakritsfabrikens ordinarie öppettider.

”Genom Foodora kommer vi att kunna nå våra kunder i centrala city och runt om i Helsingborg som idag missar vår butik som ligger en bit utanför stan. Vi ser även en större efterfrågan på hemleverans till våra kunder som i sista minuten glömt present eller som snabbt och enkelt vill köpa varor men inte hinner förbi oss. Synligheten hos Foodora kommer även ge oss extra exponering där nya kunder kan upptäcka vårt varumärke och sortiment.” säger Elin Perlelin, Marknadsansvarig och Butikschef på Lakritsfabriken.

I större städer som Stockholm och Göteborg har användandet av tjänsten fått en rejäl ökning sedan pandemin där även butiker numera säljer sina produkter via appen. Funktionen har visat sig fungera för matbutiker, blomsterbutiker, skönhetssalonger och premiumbutiker vilket även fått Lakritsfabriken att också hoppa på tåget i Helsingborg.

Om Lakritsfabriken

Sveriges första glutenfria premiumlakrits lanserades av Lakritsfabriken år 2011 och har idag distribution i Island, Danmark, Norge, Finland, USA samt återförsäljare  i London och Paris. Nu tio år senare har sortimentet vuxit och innehåller flera spännande produkter som chokladdoppad lakrits med olika smaksättningar samt lakritsråvaror och kryddblandningar. Lakritsfabriken i Ramlösa ägs och distribueras på den svenska marknaden av ScandChoco AB.