Publicerat på

Lakritsfabriken och Fredriksdal Museer och Trädgårdar arrangerar middag med smak av lakrits i utekök under H22 City Expo

Lakritsfabriken och Fredriksdal museer och trädgårdar bjuder in till en helt unik upplevelse där lokala råvaror från friluftsmuseet möter smaksättningen lakrits i en trerättersmiddag. Maten kommer att tillagas framför gästerna i Fredriksdals nya utekök. Kvällen kommer att erbjuda god mat, trevliga aktiviteter och lärdomar om lakrits och mathantverk tillsammans med museets kulturhistoriker och Lakritsfabriken.

Bara ett stenkast från Lakritsfabrikens fabriksbutik ligger Fredriksdals museer och trädgårdar. Fredag 17 juni 2022 öppnar Fredriksdal och Lakritsfabriken upp för en kulinarisk upplevelse där besökare får se hur väl lakrits fungerar som krydda i matlagningen. På plats får man lära sig och uppleva hur det svarta guldet utvecklar smaker. Till matlagningen kommer i huvudsak säsongens råvaror, som rabarber, sparris, ramslök och kulturspannmål, att användas. Besökaren kommer exempelvis få testa flera sorters kravodlad rabarber. På Fredriksdal finns en av landets största rabarbersamlingar med 30 olika sorter. Detta i kombination med Lakritsfabrikens lakritsråvaror och glutenfria lakritskonfektyr.

”Tillsammans har vi skapat en otroligt häftig aktivitet där vi i en pampig och vacker miljö kombinerar lakrits och säsongens primörer till en hållbar och smakrik måltid. Vi kommer att lägga stort fokus på att inspirera våra gäster att själva våga experimentera med smakerna i köket och testa nya vägar till kulinariska upplevelser hemma. Vi är glada för detta spännande samarbete där ett plus ett blir mer än två”, säger Elin Perlelin, eventansvarig på Lakritsfabriken.

I det vackra uteköket kommer Lakritsfabrikens grundare och VD Martin Jörgensen stå för middagen och tillaga trerättersmenyn i det öppna köket framför besökarna. Under tiden maten tillagas kommer Martin att berätta mer om lakritsens kemi och inspirera till att använda hållbara råvaror i köket. Kulturhistorikern Åsa Hässlekvist från Fredriksdal, Elin Perlelin från Lakritsfabriken och trädgårdsmästaren Emilia Mårtensson från Fredriksdal kommer att guida oss genom historien och berätta mer om hur lakrits och rabarber konsumerats och använts genom tiderna.

Upplevelsen bokas genom Helsingborgs kulturbutik och kommer finnas tillgänglig i slutet på maj.

Datum: 17 juni 2022

Tid: 17.30-19.15

Pris: 499 kronor per person

Ingår: förrätt, varmrätt, efterrätt, dryck, fördrink, rundvandring i kryddträdgården, provning av flera sorters lakritskonfektyr och rabarber.