Publicerat på

Lakritsfabriken medverkar på trädgårdsfesten Malmö Garden Show 3 – 5 juni 2022

På den storslagna trädgårdsfesten mitt i Malmös lummiga Slottsträdgård kommer Lakritsfabriken finnas på plats med lakritsrotsplantor och massvis av spännande aktiviteter på en egen utställningsplats. Lakritsfabriken vill under Malmö Garden Show rikta ett stort fokus åt grunden till den välkända lakritskonfektyren och även visa lakritsens unika användningsområden genom tiderna.

Mitt i centrala Malmö på Mölleplatsen och Slottsträdgården kommer Malmö Garden Show äntligen öppna upp igen efter flera års uppehåll. Senast trädgårdsfesten ägde rum år 2018 kom 50 000 trädgårdsentusiaster och nyfikna malmöbor flanerade förbi för att inspireras av vår vackra natur och den stora trädgårdsmarknaden. Lakritsfabriken ser en tydlig koppling till trädgårdsfesten genom sin lakritsrotsodling som även är norra Europas största där roten till lakritskonfektyren kommer visas upp.

”Det är så roligt att se det stora intresse vi mötts av för vår lakritsrotsodling i Allerum vilket även ledde oss in på att delta under Malmö Garden Show. Vi ser att väldigt många inte vet särskilt mycket om lakrits även om intresset är stort. Under Malmö Garden Show kommer vi visa upp lakritsens resa för besökaren från jord till bord. Odlingen betyder så mycket för oss där den även knyter an till våra produkter och den höga andel lakrits de innehåller. Hållbarheten i allt vi gör är mycket viktig för oss och därmed var det en självklarhet för oss att även odla ekologiskt och använda naturens krafter i odlingsprocessen” säger Martin Jörgensen Grundare och VD, Lakritsfabriken.

Under Malmö Garden Show 3 – 5 juni kommer Lakritsfabriken ställa upp en utställning på klimattorget där lakritsens historia, tillverkningsprocess, odling och användningsområden visas upp. Här kommer även riktiga lakritsrotsplantor finnas på plats och smakprover på lakritsråvaror kommer besökarna kunna ta del av vid utställningen. På Mölleplatsen kommer Lakritsfabriken sälja sin glutenfria lakrits och även erbjuda smakprover på produkterna hela helgen. Den fjärde juni klockan 14.45 kommer Lakritsfabrikens projektledare Elin Perlelin föreläsa om lakritsens historia som livsmedel och mer om framtidens lakrits i Bersån på Malmö Garden Show.

”Lakrits är en helt fantastisk produkt som använts i flera tusen år och som från början framför allt konsumerats som medicin. Många av de positiva egenskaper lakrits har som medicinalväxt har med åren som konfektyren tagit större plats på marknaden glömts bort att prata om. Vi vill lära mer av historien och ta vara på alla lakritsens egenskaper i olika sammanhang då lakrits är så mycket mer än enbart svart godis.” säger Elin Perlelin, projektledare på Lakritsfabriken i Ramlösa AB.

På klimattorget vid utställningen kommer Lakritsfabriken även att sälja ett begränsat antal lakritsrotsplantor där alla intäkter går oavkortat till Lakritsfabriken Foundation för att skapa fler arbetstillfällen i byn Vayalakkavoor i Indien.