Publicerat på

Lakritsfabriken skapar ett kreativt näste i Helsingborgs Destinationspaviljong under H22 City Expo

Helsingborgs innovations show H22 City Expo är nu bara ett stenkast bort med endast tre dagar kvar till öppning. Staden kommer att erbjuda massor av aktiviteter för alla åldrar och målgrupper där majoriteten är helt gratis för besökaren. Med på agendan är Familjen Helsingborgs och Helsingörs Destinationspaviljong som kommer att vara placerad mitt på stortorget, centralt i Helsingborgs stadskärna. Här kommer den färgsprakande paviljongen fyllas av liv och rörelse under hela H22, perioden 30 maj – 3 juli. Helsingborgs och nordvästra Skånes näringsliv är en stor del av paviljongen där besökaren kommer få ta del av de upplevelser som arrangeras i vår vackra stad. Lakritsfabriken kommer att vara på plats med olika aktiviteter under totalt 3 dagar i juni. 

Helsingborgs pulserande kärna kommer under H22 fyllas upp med besökare från hela världen. Under perioden 30 maj – 3 juni väntas en miljon människor besöka Helsingborg och ta del av de innovativa lösningar och framtidsprojekt som kommer presenteras under expot.

Lakritsfabriken är en del av Helsingborgs besöksnäring och har under de senaste tre åren arbetat aktivt med sin destinationsutveckling och lockat turister från hela landet och Europa att besöka Lakritsfabriken i Helsingborg. Lakritsfabriken kommer att vara på plats i Destinationspaviljongen vid tre tillfällen med fokus på konstskapande, nytänkande och lakritsens flera användningsområden. Det kommer även bjudas på massor av glutenfri lakrits, alkoholfri lakritsöl och andra godsaker. Olika receptkort kommer finnas att ta del av för den som vill inspireras till att laga mer mat med smak av lakrits hemma.

Konstskapande med lakrits 6 – 7 juni – Öppet 09.00-19.00

Under två dagar kommer Lakritsfabriken skapa ett kreativt näste för H22’s besökare genom att låta dem tolka lakrits på sitt eget sätt genom konst i stadens destinationspaviljong. Mitt i stadens kärna kommer det målas, skapas och klistras med lakrits där besökaren helt fritt får tolka det svarta guldet. Konsten kommer sedan användas under Lakritsfabrikens stora lakritsevenemang i september och bli en del av en konstrunda. Konstrundan kommer sedan leda besökaren genom hela staden och låta dem ta del av de bästa guldkornen.

Frågehjul och lakritsquiz 9 juni – Öppet 09.00-19.00

Den 9 juni kommer Lakritsfabriken erbjuda ett frågehjul och quiz om lakrits där besökaren har chans att vinna presentkort, lakritsupplevelser, presenter och givetvis lakritskonfektyr med sig hem.

Årets Stadskärna 2022 är Helsingborg!

Den 18 maj blev vår stad Helsingborg utsedd till Årets Stadskärna 2022! Priset har delats ut sedan 1995 till den stad som under de närmaste föregående åren gjort störst framsteg i sin förnyelse av stadens eller ortens centrum genom samarbete mellan både offentliga och privata aktörer. I år kammade Helsingborg hem segern av priset. Tillsammans med näringslivet och kommunen fortsätter nu arbetet fortsatt framåt att bli ännu bättre med nästa stora delmål 2030.