Publicerat på

Vår Satsning Under Helsingborgs Innovations Show H22

Den 30 maj drar Helsingborgs stora satsning H22 City Expo i gång som involverar stadens alla delar där innovation är temat för hela stadsmässan. H22 City Expo kommer pågå under 31 händelserika dagar från sin start där Lakritsfabriken kommer att medverka i flera av mässans punkter.

Lakritsfabriken arbetar ständigt med innovation och skapandet av unika upplevelser med lakrits i fokus. Det entreprenörsdrivna företaget var därmed mycket positiva och involverade sig snabbt i ett flertal aktiviteter som kommer genomföras under H22 City Expo. Lakritsfabrikens medverkan under H22 kommer att fokusera på lakritsens flera användningsområden där matlagning med lakrits har ett stort fokus, men även upplevelser där lakrits kombineras med konst och kunskap.

Aktiviteter

  •  Lakritsinspirerad matlagning i food truck i samarbete med IKEA’s satsning Do More på Drottninghög

Mellan den 3 – 5 juni kommer Lakritsfabriken servera flera utsökta maträtter med lakrits som unik krydda i en elegant food truck på plats i IKEA’s nybyggda saluhall på Drottninghög. Lakrits kommer att berika besökarnas smaklökar med maträtter som inspirerar fler  att våga använda lakrits som smaksättare i matlagningen.

  • Lakritsupplevelser under ”Smaka På Helsingborg” 

Lakritsfabriken har tillsammans med vinmakarna på Lottenlund Estate grundat konceptet ”Smaka På Helsingborg” som har sin premiär den 2 juni under H22 och kommer genomföras varje torsdag hela sommaren. Här får besökaren på cykel ta sig runt vackra Helsingborg och på vägen uppleva magiska smakstopp i den skånska myllan samt lära känna nya människor. Lakritsfabriken är ett av fem stopp och erbjuder spännande kuriosa om lakrits, mingel i butiken, lakritsutställning samt provsmakning ett av ett stort urval produkter ur sortimentet. Denna upplevelse görs i grupp och är begränsat till max 20 platser per grupp. Denna upplevelse kommer att kunna bokas via Sembo i maj.

  • Kreativt konstskapande i Destinationspaviljongen på Stortorget

Mellan 6 – 7 juni kommer Lakritsfabriken skapa ett kreativt näste för H22’s besökare genom att låta dem tolka lakrits individuellt genom konst i stadens destinationspaviljong. Mitt i stadens kärna kommer det målas, skapas och klistras med lakrits där besökaren helt fritt får tolka det svarta guldet. Den 9 juni kommer Lakritsfabriken erbjuda ett quiz om lakrits i

paviljongen där besökaren har chans att vinna fina priser med sig hem. Ingen bokning krävs.

  • Fredags-Hygge med smak av lakrits på Fredriksdal

Den 17 juni kommer anrika Fredriksdal fyllas med lakrits. I det nybyggda uteköket placerat mitt i den vackra trädgården kommer Lakritsfabrikens grundare Martin Jörgensen stå för en tre-rätters middag med smak av lakrits tillagad utomhus. I matlagningen kommer det i största möjliga mån användas primörer och råvaror från Fredriksdals trädgård som även är omsorgsfullt utvalda efter säsong. Bokning kommer bli tillgänglig i maj.

  • Night Run med smak av lakrits

Som stolt sponsor till Helsingborg Marathon kommer Lakritsfabriken att delta med spännande aktiviteter längs med det fem kilometer långa Night Run som i år äger rum under H22 den 17 juni. På väg mot mållinjen kommer Lakritsfabriken förse de glada löparna med massor av lakrits och festliga, minnesvärda upplevelser.

  •  Lakritsfabriken medverkar under Helsingborg Pride 2022

Lakritsfabriken står för alla likas värde och gemenskapen mellan människor oavsett hur man ser ut eller vem man är. Lakritsfabriken deltar i årets Pride Festival i Helsingborg och kommer den 18 juni medverka i Pride Park. Lakritsfabriken kommer förse parken med gott humör, massor av lakrits i regnbågens alla färger och fira denna dag tillsammans med Helsingborg Pride.

  • Exklusiv middag på Henry Dunkers Plats med Lakritsfabriken och mästerkocken Frida Nilsson

Lakritsfabriken bjuder in till en spännande middag den 30 juni som lyfter lakrits som råvara och visar bredden av de många användningsområden som lakrits har. Här får lakritsfantaster och matintresserade uppleva lakritsens smakupplevelse på ett helt nytt unikt sätt där mästerkocken Frida Nilsson satt ihop menyn bestående av åtta rätter. Platserna till middagen är begränsade till 25 gäster och bokas på H22 City Expos Hemsida.

Om Lakritsfabriken

Sveriges första glutenfria premiumlakrits lanserades av Lakritsfabriken år 2011 och har idag distribution i Norge, Danmark, Tyskland, USA och Island. Lakritsfabriken säljer även produkter till butiker i Schweiz, Frankrike och Storbritannien. Nu elva år senare har sortimentet vuxit och innehåller flera spännande produkter som chokladdoppad lakrits med olika smaksättningar samt lakritsråvaror och kryddblandningar. Lakritsfabriken i Ramlösa ägs och distribueras på den svenska marknaden av systerföretaget ScandChoco AB och ingår i koncernen Goda Saker AB.