Publicerat på

Save The Liquorice – Ny produktserie för att minska matsvinn

Nu kan Lakritsfabriken presentera en ny produktserie vid namn ”SAVE THE LIQUORICE” i samarbete med Matsmart Sverige som tagits fram för att minska matsvinn. Till följd av olika faktorer i omvärlden och rådande ekonomiska situation har försäljningen och efterfrågan av adventskalendrar minskat drastiskt från föregående år. En naturlig förändring som är ett faktum vid en kris likartat den vi alla befinner oss i. På grund av överblivet lager på adventskalendrar har Lakritsfabriken tagit fram fyra olika presentförpackningar fyllda med premiumlakrits från adventskalendern.

Lakritsfabriken arbetar ständigt med att undvika onödigt matsvinn och har genom ett tidigare starkt samarbete med Matsmart räddat flera hundra kilo perfekt lakrits som annars skulle slängts på grund av kort hållbarhet, utgången design eller överproduktion.

Lakritsfabriken är djupt engagerade i att minska sin klimatpåverkan och arbetar ständigt för de globala målen för hållbar utveckling. Varje beslut som fattas påverkar miljön, framtida generationer och vår planets hållbarhet. Därför uppmuntrar Lakritsfabriken till att göra genomtänkta och hållbara val i alla handlingar. Tillsammans kan vi skapa en bättre framtid för alla.

”När vi märkte att köpmönstret ändrades drastiskt under hösten 2022 började vi spåna på idéer för hur vi kunde rädda den lakrits som producerats till våra adventskalendrar som blev över. Att detta skulle hända var inget vi kunde ana i april 2022 när produktionen sattes i gång inför jul. Genom dialoger med Matsmart kom vi fram till ett sätt att rädda lakritsen, och de var helt med oss! Vi är glada över att ha denna viktiga aktör med oss i kampen att motverka svinn av mat som kan ätas. Vi tror att dessa produkter kommer vara roliga för alla att testa då de även innehåller produkter som vi annars inte har i sortimentet, och dessutom till en mindre peng än vårt övriga sortiment av premiumlakrits. Vi kan inte göra allt, men vi alla kan göra något för en mer hållbar framtid” säger Martin Jörgensen, Grundare & VD Lakritsfabriken i Ramlösa.

För att göra något nytt av något gammalt sattes produkter ihop av innehållet i kalendern som resulterade i fyra nya presentförpackningar. Förpackningarna kommer i olika motiv med varierat innehåll i varje förpackning. Presentförpackningarna innehåller fyra askar av olika sorters lakrits fyllda med 30g.

HANDLA PRODUKTER

Giftpack Forest, 120g

Innehåller: Sweet Liquorice Gingerbread, Salty Raspberry Liquorice, Sweet & Sour Liquorice, Salty Chili Liquorice

Giftpack Earth – Soft Liquorice, 120g

Innehåller: Salty Liquorice, Salty Blueberry Liquorice, Salty Viola Liquorice, Super Salty Liquorice

Giftpack Environment – Chocolate Coated Liquorice, 120g

Innehåller: Sofiero(Salt mjuklakrits, mjölkchoklad, saltlakritspulver), Höga Kusten (salt mjuklakrits, karamelliserad mjölkchoklad, havssalt, rålakrits), Öresundsbron(mjuk saltlakrits, vit choklad, citron), Kärleken (salt mjuklakrits, vit choklad, jordgubbar)

Giftpack Lakritskungen, 120g

Innehåller: Salta Riksdaler, Supersalta Häxor, Blandade Hallon & Lakritshjärtan, Hallon & Lakrits karameller.