Publicerat på

POCHERAT ÄGG MED LAKRITSDUKKA

Lakritsdukkah på smörstekt surdegsmacka, philadelphiaost och pocherade ägg. Dukkah är en egyptisk nötmix som passar till det mesta, här har jag valt att kombinera nöt- och kryddmixen med lakritspulver. Galet gott!

Du behöver

2 skivor surdegsbröd

Svenskt smör

1 lite påse ruccola

Philadelphiaost

4 ägg

Ättiksprit 12%

2 dl hasselnötter

1 dl valnötter

1 dl sötmandel

1 dl sesamfrön

1-2 msk spiskumin

1-2 tsk koriander

1 tsk lakritspuder

Salt

Nymald svartpeppar

 

Gör så här

 

Dukkah

Blanda nötterna och sesamfrön på bakpappersklädd plåt. Rosta i mitten av ugnen i ca 15 min på 175 grader. Mixa sedan ihop alla ingredienser i en stavblender och krydda med, spiskummin, koriander, lakritspulver, salt och svartpeppar.Hetta upp smör i en stekpanna och stek surdegsbrödet på bägge sidor gyllenbruna, låt svalna en liten stund.  Bre på ett lager med Philadephiaost och strö över ruccola.

Pochera ägg. Ta fram en djup tallrik där du får plats med fyra hela ägg. Häll några droppar ättika i botten av tallriken, knäck ner äggen och häll över ca 2 msk ättika på äggen. Låt stå i ca 10 min. Koka upp vatten i en kastrull och salta med 2 tsk salt, lägg ner äggen och låt sjuda i ca 3 min. Ta upp med en hålslev

Lägg äggen på de smörstekta surdegsmackorna och toppa med lakritsdukkah. Servera direkt.