Publicerat på

HELSINGBORG MED SMAK AV LAKRITS 2021

Ett år efter premiären av ”Helsingborg – med smak av lakrits” är evenemanget nu äntligen tillbaka med fler deltagare och fler aktiviteter. Den 22 – 26 september kommer evenemanget att visa upp hur lakritsroten kan användas på fler sätt än enbart konfektyr. Tillsammans med tjugo restauranger och caféer kommer lakrits visas i en ny form där den unika kryddan kommer att ge smak åt drinkar, lyxiga maträtter och söta desserter.

Trenden kring den svarta konfektyren är fortfarande glödhet och efterfrågan på premiumlakrits ökar succesivt för varje år. Kunskapen kring lakritsens ursprung och medicinska egenskaper har under åren minskar då konfektyren tagit mer plats på marknaden. Få känner idag till lakritsrotens flera användningsområden vilket Lakritsfabriken med evenemanget nu vill upplysa alla lakritsälskare om. Helsingborg med smak av lakrits kommer under 2021 erbjuda flera aktiviteter både digitalt och fysiskt för att för att få fler att våga experimentera med det svarta guldet.

”Helsingborg – med smak av lakrits” kommer att bli en perfekt mötesplats för alla lakritsälskare där lakrits syns i ett nytt sammanhang. Evenemanget berör även de som älskar god mat och vill uppleva en unik gastronomisk upplevelse. Det är även fantastiskt att även kunna bidra och gynna besöksnäringen i staden.” – säger Elin Perlelin, Projektledare för Helsingborg med smak av lakrits.

Under evenemanget kommer de tjugo deltagande restaurangerna erbjuda en maträtt, drink eller efterrätt med smak av lakrits på menyn. Restaurangerna får välja fritt hur de vill använda råvaran och hur mycket de själva vill experimentera.

Årets deltagare:

Heat, The Tivoli, Sillen & Makrillen, Bara Vara, Barrica Mat & Vinbar, AMA Restaurant & Rooftop Bar, Clarion Hotell Sea U Living Room, Vasatorp Restaurang, Café Étoile, Brasseriet Helsingborg, L’enoteque, Chocolatte, Regio, Backhaus, Avant la Forêt, Chateau Forêt, Trattoria Venti, Nelly’s Food, Kallbadhuset Pålsjö & Kallis, Kitchen & Table, Clarion Grand Hotell Lakritsfabriken.

Utställning

Från den 22–26 september kommer en utställning placeras mitt på Sundstorget i centrala Helsingborg. Denna utställning kommer att vara bemannad mellan 10-18 där det även finns möjlighet att handla Lakritsfabrikens produkter. På Clarion Hotell Sea U kommer även där vara en utställning i lobbyn med bland annat smakprover. Utställningen kommer att visa hur odling och tillverkning av lakrits går till och hur extraktet av lakritsrot kan användas inom flera områden. De besökande kommer även att kunna ta del av kuriosa om lakrits och lära sig mer om lakritsens historia.

Andra aktiviteter

Under evenemanget kommer världens godaste lakritsöl utses där dryckesexperter smakar sig igenom lakritsöl från hela världen. Juryn består av Martin Jörgensen, sommelier och ägare av Lakritsfabriken – Fredrik Johansen, sommelier och ölexpert – Lars Perlelin, connaisseur. Evenemanget bjuder även på ett digitalt samtal med kända profiler inom branschen och exportörer från olika delar av världen. Samtalet kommer att beröra lakrits på olika sätt där de medverkande gästerna får berätta mer om sin passion för lakrits och varför de startat sina verksamheter i denna bransch.

Kontinuerlig information om evenemanget kommer att ske via hemsidan www.smakavlakrits.se samt via sociala kanaler under @smakavlakrits och @lakritsfabriken.

Samarbetspartners

Evenemanget är i stolt samarbete med Helsingborgs stad, Event in Skåne och Forsea Ferries.