Recept för 10-15 rutor beroende på hur stora ni skär dem:
Lager 1:
1 paket dadlar, 15-20st urkärnade
200g sötmandel
2 msk kokosolja
1 msk chiafrön
1 skvätt vatten, typ 1/2 dl
1/2 msk lakritssyrup från Lakritsfabriken
Lager 2:
1 påse frusen mango, 300g
1 konservburk kokosgrädde, vi rekommenderar en krämig
Gör såhär:
Börja med att mixa första lagret. Häll över dadlarna, mandeln, kokosoljan, chiafröna, vatten, och lakritssirapen i en matberedare. Mixa tills du får en slät smet med kornig konsistens av nöten så att du enkelt kan smeta ut denna i botten av en plåt som du klär i bakplåtspapper. Låt stå i frysen i 2 timmar.
Fortsätt sedan med lager 2 där du mixar mango och kokosgrädde i en matberedare, häll över denna smet på lager 1 och låt stå i frysen ytterligare 2 timmar.
Ta ut efter 1,5 timme, där du strör över lakrits strössel, även dessa går att hitta på Lakritsfabriken. Det blir en härlig och god konsistens gentemot den kakiga mjuka botten.