En somrig favorit! Lätt att slänga på grillen eller rätt in i ugnen.
4 portioner – ca 900 gram kycklingklubbor
Ingredienser: Kryddblandning
2 msk paprikapulver
2 tsk spiskummin
0,5 tsk Lakritsfabrikens lakritspulver
salt & peppar
Ingredienser: Bönsalsa
1 ask cocktailtomater
1 rödlök
1 grön chili
3 dl kokta valfria bönor, t.ex svarta, röda, vita
3 msk olivolja
0,5 msk vitvinsvinäger
0,5 tsk Lakritsfabrikens lakritspulver
salt och peppar
Gör såhär:
Sätt ugnen på 225 grader.
Blanda kryddorna och gnid in kycklingklubborna med blandningen. Lägg kycklingen på en smord plåt och tillaga i ugn i ca 30 minuter eller tills kycklingen är genomstekt och har fått en fin yta.
Halvera tomaterna och hacka löken. Dela, kärna ur och hacka chilin. Blanda bönor, tomater, lök, och chili i en skål. Blanda olivolja, vinäger, lakritspulver, salt och peppar separat och häll över bönsalsan. Rör om.
Servera kycklingen med lite bröd, bulgur eller som den är.
Recept av Ann-Sofie Malmgren