Publicerat på

LAKRITS- OCH SWEET CHILI-GLASERAD LAX MED CITRONPEPPARSÅS

En varmrätt som skriker sommar! En smak av både sött och salt samt en viss hetta som går hand i hand med de andra smakkombinationerna. Ett perfekt rätt att briljera på sommarens alla grillkvällar.

4 portioner 

Ingredienser: Glasering 

2 dl sweet chilisås

3 tsk Lakritsfabrikens lakritspulver

Ingredienser: Citronpepparsås 

3 dl gräddfil

1 tsk citronpeppar

1 tsk pressad citron

Till servering: 

Färskpotatis

grönsallad

Gör såhär: 

Tänd grillen eller sätt ugnen på 200 grader.

Blanda sweet chilisås och lakritspulver i en skål. Mängden lakritspulver kan varieras efter smak.

Grilla eller stek laxen i ugnen i 10-15 minuter. När laxen är genomstekt, pensla lakrits- och sweet chili glaseringen på båda sidor och låt den grillas/ugnsstekas en stund till.

Blanda ihop ingredienserna till citronpepparsåsen. Servera laxen och såserna tillsammans med kokt färskpotatis och grönsallad.

Recept av Johanna Persson