Publicerat på

LAKRITSKOCKENS CITRUSSALLAD MED RÄKOR

Recept på citrussallad med räkor (5 portioner):
400 g scampi
2 tsk lakrits & sanschopeppar
1 st citron
2 msk ört och myntakrydda från Mill & Mortar (den hittar ni här)
2 msk solrosolja eller olivolja
2 st schalottenlök
100 g sötmandel
500 g bladspenat och romansallad
4 dl majonnäs, du hittar vår hemmagjord majonnäs här!
2 st avokado

Gör såhär:
Tina upp räkorna. Rör ihop lakrits och sanschopeppar, citronzest från en halv citron, 2 msk örtkrydda och 2 msk olja. Marinera sedan räkorna i detta. Stek på räkorna på en varm panna. Skala och skär upp lök. Blanda romansallad och bladspenat med majonnäs. Hacka upp mandel. Torr-rosta den innan servering. Dela avokadon. Grilla avokadon lite lätt innan du lägger den på salladen.
Servera salladen med räkor, rostade mandlar & grillad avokado!