Bakad aubergine med fetaost och en het tomat- och lakritssalsa. I denna ljuvliga maträtt är lakrits en utmärkt smaksättare. Jag är en förespråkare av enkla recept och just denna rätt tar max en halvtimme och är full av smak.
Du behöver:
Olivolja
2 st aubergine
400 g cocktailtomater
1 vitlöksklyfta
1 vårlök
1 röd chili
Bladpersilja
1 pkt fetaost
Citron
1 tsk lakritspulver
Flingsalt
Nymald svartpeppar
Gör såhär:
Skölj auberginen, lägg auberginen i en djup tallrik. Ånga på full effekt i mikrovågsugnen i 10 min.
Under tiden, delar du tomaterna, finhackar, lök, vitlök, chili och bladpersilja.
Låt allt detta steka mjukt i en panna med olivolja, tillsätt salt, nymald svartpeppar och lakritspulver.
Smaka av och tillsätt gärna några droppar citronsaft låt puttra i pannan en liten stund.
Ta ut den ångade auberginen, tänk på att det blir väldigt mycket vattenånga som bildas under processen och auberginen blir väldigt varm.
Skär ett avlångt snitt i auberginen och du kommer att upptäcka att den är mjuk och krämig.
Ringla över lite olivoljan, nypa salt och dra några varv med svartpepparkvarnen.
Stek auberginen i en stekpanna med olivolja så att den får fin färg.
Servera den stekta auberginen med fetaost och toppa med den härliga tomat- och lakritssalsan.
Avsluta med en nypa lakritsalt på toppen.
Riktigt gott!