En varmrätt som skriker sommar! En smak av både sött och salt samt en viss hetta som går hand i hand med de andra smakkombinationerna. Ett perfekt rätt att briljera på sommarens alla grillkvällar.
4 portioner
Ingredienser: Glasering
2 dl sweet chilisås
3 tsk Lakritsfabrikens lakritspulver
Ingredienser: Citronpepparsås
3 dl gräddfil
1 tsk citronpeppar
1 tsk pressad citron
Till servering:
Färskpotatis
grönsallad
Gör såhär:
Tänd grillen eller sätt ugnen på 200 grader.
Blanda sweet chilisås och lakritspulver i en skål. Mängden lakritspulver kan varieras efter smak.
Grilla eller stek laxen i ugnen i 10-15 minuter. När laxen är genomstekt, pensla lakrits- och sweet chili glaseringen på båda sidor och låt den grillas/ugnsstekas en stund till.
Blanda ihop ingredienserna till citronpepparsåsen. Servera laxen och såserna tillsammans med kokt färskpotatis och grönsallad.
Recept av Johanna Persson