Publicerat på

Vi etablerar oss på Väla i höst – Sveriges bästa shoppingcenter

Nu tar Lakritsfabriken nästa steg och utvecklar ett nytt butikskoncept på Väla shoppingcenter utanför Helsingborg. Butiken kommer öppna den 20 oktober och vara belägen nära ingång 6 i den nyare delen utav shoppingcentret. Den nya butiken kommer erbjuda hela Lakritsfabrikens sortiment med tillhörande varumärken och bland annat chokladdragerad lakrits i lösvikt och flera unika presentartiklar.

Lakritsfabriken har sedan starten i Ramlösa år 2011 tillverkat glutenfri -och gelatinfri premiumlakrits i världsklass. Martin Jörgensen, som grundade bolaget, driver fortfarande verksamheten som 2014 flyttade till Ängelholmsvägen i Helsingborg. Samma år öppnade Lakritsfabriken sin första butik i anslutning till fabriken med stort fokus på unika upplevelser och lakritsprovningar. Till fabriksbutiken kommer besökare från hela landet samt utländska turister för att lära sig mer, smaka, dofta och uppleva en hel värld av lakrits. Fabriksbutiken var 2021 nominerad till det stora turismpriset i Skåne för sina innovativa upplevelser och unika event.

Nu tar Lakritsfabriken nästa steg och kommer till hösten slå upp portarna för en helt ny lakritsbutik med ett annat koncept som skiljer sig från deras nuvarande butik.

”Vi går in i ett nytt kapitel för Lakritsfabriken nu vilket är otroligt spännande. Vi ser att intresset är fortsatt stort för lakrits idag och genom åren har många kunder efterfrågat att vi ska finnas även på andra platser. I början av sommaren var en butiksyta ledig som är precis rätt storlek och läge för oss. Vi har länge haft tanken på att etablera oss på Väla och allting kändes helt rätt denna gång. Nu vill vi bara att tiden ska gå fort så att vi kan öppna upp för våra kunder och bygga en värld av lakrits även på Väla”, säger Martin Jörgensen, grundare och VD på Lakritsfabriken.

Lakritsfabrikens butik på Väla kommer lägga ett stort fokus på unika presentartiklar och personliga presenter som tillverkas direkt på plats i butiken. I sortimentet kommer det finnas flera olika sorters lakritskonfektyr, kryddblandningar och råvaror för bakning och matlagning samt säsongsprodukter och limited editions. Butiken kommer att slå upp dörrarna och ha sin premiär i slutet av oktober 2022. Lakritsfabrikens fabriksbutik kommer finnas kvar som destination och butik med fortsatt utveckling av event, provningar och upplevelser med lakrits.

”Det är fantastiskt roligt att denna lokala världsmästare nu ska öppna hos oss. Lakritsfabriken är byggt av en sann entreprenör och det är butiker som denna som gör Väla till ett annorlunda och särskilt intressant köpcentrum”, säger Niklas Blonér, centrumchef på Väla

Om Lakritsfabriken

Sveriges första glutenfria premiumlakrits lanserades av Lakritsfabriken år 2011 och har idag distribution i Norge, Danmark, Finland, Tyskland, USA och Island. Lakritsfabriken säljer även produkter till butiker i Schweiz, Frankrike och Storbritannien. Nu elva år senare har sortimentet vuxit och innehåller flera spännande produkter som chokladdoppad lakrits med olika smaksättningar samt lakritsråvaror och kryddblandningar. Lakritsfabriken i Ramlösa ägs och distribueras på den svenska marknaden av systerföretaget ScandChoco AB och ingår i koncernen Goda Saker AB.