Sveriges första glutenfria premiumlakrits

Lakritsroten (Glycyrrhiza glabra på latin) kommer från en buske som blir omkring en meter hög. Rötterna kan bli upp till tio meter långa. De ser ut som träpinnar och ska vara minst tre år gamla innan de skördas. Lakritsroten växer kring Medelhavet, Mellanöstern, Indien och Kina.

När vi gör vår mjuklakrits så använder vi lakritspulver som blandas med socker, sirap och rismjöl och får koka i fyrtio minuter till en seg svart massa. Denna spritsas sedan ut i långa strängar, och efter det skärs i lagom stora bitar. När vi vill ha saltlakrits så tillsätter vi salmiak, det är enda skillnaden mellan söt och salt lakrits. Att vi använder rismjöl gör att vår premiumlakrits är glutenfri.

 

 

AKTUELLT

HÖSTLOVS- SKOJ FÖR HELA FAMILJEN

Roliga höstlovsaktiviteter för hela familjen! Vi underhåller barnen medan du i lugn och ro kan göra din lakrits-shopping. Hos oss kan barnen göra eget kanonkrut, lakritsfigurer eller måla med lakritsbläck! Såklart får den skapade konsten och produkterna följa med hem. Aktiviteterna är tillgängliga under butikens öppettider hela vecka 44. Varmt välkomna till Lakritsfabriken!

HELSINGBORG – MED SMAK AV LAKRITS

Välkomna att smaka er igenom Helsingborgs lokala krogar med en smak av lakrits den 1-3 oktober! “Helsingborg – med smak av lakrits” kommer att visa upp lakritsens goda smak på flera olika sätt där drinkar, söta desserter och lyxiga maträtter kommer att ge en twist på Helsingborgs mest kända krogar. Deltagande: Trattoria Venti Kitchen & […]