Sveriges första glutenfria premiumlakrits

Lakritsroten (Glycyrrhiza glabra på latin) kommer från en buske som blir omkring en meter hög. Rötterna kan bli upp till tio meter långa. De ser ut som träpinnar och ska vara minst tre år gamla innan de skördas. Lakritsroten växer kring Medelhavet, Mellanöstern, Indien och Kina.

När vi gör vår mjuklakrits så använder vi lakritspulver som blandas med socker, sirap och rismjöl och får koka i fyrtio minuter till en seg svart massa. Denna spritsas sedan ut i långa strängar, och efter det skärs i lagom stora bitar. När vi vill ha saltlakrits så tillsätter vi salmiak, det är enda skillnaden mellan söt och salt lakrits. Att vi använder rismjöl gör att vår premiumlakrits är glutenfri.

 

 

AKTUELLT

LIQUORICE CALENDAR DESIGN

Vår populära julkalender är äntligen tillbaka med en ny design. Den originella vita kalendern finns fortfarande kvar, men nytt för i år är designen av Mia Stolpe fylld med 720 gram av vår underbara lakrits! Fira in julen ordentligt genom att unna dig lakrits i premiumklass varje dag fram till jul. I år är kalendern […]

0 comments

LIMITED EDITION – DULCE DE LECHE

Vårt utbud på chokladdoppade saltlakrits sticks varierar i många olika smakkombinationer för att passa så många som möjligt i smaken. Nyheten för hösten är våra chokladdoppade sticks med smak av dulce de leche. En rund smak av karamell och vit choklad som möter den explosiva och djupa lakritsmaken från lakritsgranulatet vi varsamt strösslar över våra […]

0 comments