Sveriges första glutenfria premiumlakrits

Lakritsroten (Glycyrrhiza glabra på latin) kommer från en buske som blir omkring en meter hög. Rötterna kan bli upp till tio meter långa. De ser ut som träpinnar och ska vara minst tre år gamla innan de skördas. Lakritsroten växer kring Medelhavet, Mellanöstern, Indien och Kina.

När vi gör vår mjuklakrits så använder vi lakritspulver som blandas med socker, sirap och rismjöl och får koka i fyrtio minuter till en seg svart massa. Denna spritsas sedan ut i långa strängar, och efter det skärs i lagom stora bitar. När vi vill ha saltlakrits så tillsätter vi salmiak, det är enda skillnaden mellan söt och salt lakrits. Att vi använder rismjöl gör att vår premiumlakrits är glutenfri.

 

 

AKTUELLT

Lakritsfabriken och Fredriksdal Museer och Trädgårdar arrangerar middag med smak av lakrits i utekök under H22 City Expo

Lakritsfabriken och Fredriksdal museer och trädgårdar bjuder in till en helt unik upplevelse där lokala råvaror från friluftsmuseet möter smaksättningen lakrits i en trerättersmiddag. Maten kommer att tillagas framför gästerna i Fredriksdals nya utekök. Kvällen kommer att erbjuda god mat, trevliga aktiviteter och lärdomar om lakrits och mathantverk tillsammans med museets kulturhistoriker och Lakritsfabriken. Bara […]

Lakritsfabriken utvecklar sin destination med guidade turer till norra Europas största lakritsrotsodling

Det är nu två år sedan Lakritsfabriken presenterade att de startat upp norra Europas största lakritsrotsodling. Odlingen är belägen mitt ute i den skånska myllan mellan Allerum och Hjälmshult, bara tio minuters bilfärd från Lakritsfabrikens fabriksbutik. Under sommaren 2022 kommer Lakritsfabriken arrangera flera guidade turer där tillverkning, odling, matlagning och skörd av lakrits kommer ha […]