Sveriges första glutenfria premiumlakrits

Lakritsroten (Glycyrrhiza glabra på latin) kommer från en buske som blir omkring en meter hög. Rötterna kan bli upp till tio meter långa. De ser ut som träpinnar och ska vara minst tre år gamla innan de skördas. Lakritsroten växer kring Medelhavet, Mellanöstern, Indien och Kina.

När vi gör vår mjuklakrits så använder vi lakritspulver som blandas med socker, sirap och rismjöl och får koka i fyrtio minuter till en seg svart massa. Denna spritsas sedan ut i långa strängar, och efter det skärs i lagom stora bitar. När vi vill ha saltlakrits så tillsätter vi salmiak, det är enda skillnaden mellan söt och salt lakrits. Att vi använder rismjöl gör att vår premiumlakrits är glutenfri.

 

 

AKTUELLT

Prenumerera på vårt nyhetsbrev!

Ta del av exklusiva kampanjer, nyheter och limited editions genom att prenumerera på vårt nyhetsbrev! Låt dig inspireras av recept, tips och nytänkande användningsområden för den läckra lakritsroten.    

Mors dag erbjudande i webbshoppen!

Den 31 maj är dagen då våra kära mammor ska firas och uppvaktas ordentligt! Alla mammor förtjänar denna dag något extra mumsigt och ingenting slår gåvor med riktigt goda saker! Vi har allt du behöver för att unna din mor denna dag och givetvis även alla andra dagar. Nu erbjuder vi dig 20 % rabatt på hela ditt köp genom […]