Lakritsroten (Glycyrrhiza glabra på latin) kommer från en buske som blir omkring en meter hög. Rötterna kan bli upp till tio meter långa. De ser ut som träpinnar och ska vara minst tre år gamla innan de skördas. Lakritsroten växer kring Medelhavet, Mellanöstern, Indien och Kina.
När vi gör vår mjuklakrits så använder vi lakritspulver som blandas med socker, sirap och rismjöl och får koka i fyrtio minuter till en seg svart massa. Denna spritsas sedan ut i långa strängar, och efter det skärs i lagom stora bitar. När vi vill ha saltlakrits så tillsätter vi salmiak, det är enda skillnaden mellan söt och salt lakrits. Att vi använder rismjöl gör att vår premiumlakrits är glutenfri.
AKTUELLT
Lagerutförsäljning i vår fabriksbutik
LAGERUTFÖRSÄLJNING 11 FEBRUARI Nu tömmer vi vårt lager på massor av produkter och ger plats till nytt! Passa på att fylla på skafferiet med salta & söta saker till riktigt […]
Save The Liquorice – Ny produktserie för att minska matsvinn
Nu kan Lakritsfabriken presentera en ny produktserie vid namn ”SAVE THE LIQUORICE” i samarbete med Matsmart Sverige som tagits fram för att minska matsvinn. Till följd av olika faktorer i […]