Sätt ugnen på 150 grader.
Blanda samman alla torra ingredienser utom den torkade frukten. Tillsätt olja, honung och vatten. Blanda allting och låt det gärna bildas klumpar. Bred ut müslin på bakplåtsklädd plåt och grädda mitt i ugnen i 30–40 minuter. Rör om ett par gånger.
Låt müslin svalna något innan de torkade frukterna tillsätts. Låt müslin svalna helt innan den läggs i en förvaringsburk.
Servera gärna tillsammans med turkisk yoghurt eller mild hallonyoghurt.
Ca 10 portioner
Müsli
1,5 dl havregryn
1 dl dinkelflingor
1 dl rågflingor
1 msk psylliumfrön
0,5 dl solrosfrön
0,5 dl pumpakärnor
1 msk linfrön
1,5 dl dinkelpuffar
1 msk kokos
1,5 dl valfria grovhackade nötter
1–2 msk Lakritsfabrikens lakritspulver
frystorkade hallon
torkad frukt, valfri sort och mängd
0,5 dl olja
0,5 dl flytande honung
1 dl ljummet vatten
Recept av: Noella Johansson