Koka upp buljongen. Vispa ner lakritspulver, salt, peppar och polenta och låt småkoka under omrörning, 6–7 minuter. Häll upp i en vattensköljd form. Polentan bör vara minst 1 cm tjock. Låt kallna och skär sedan i trekanter. Stek i olja cirka 3 minuter på varje sida.
Vispa samman vinägretten. Blanda med salladen och lägg upp på tallrikar. Toppa med ett par polentatrekanter.
Servera som förrätt eller lägg till en grillad köttbit marinerad i Lakritsfabrikens lakritssyrup och servera som varmrätt.
4 portioner
Polenta
7,5 dl grönsaksbuljong
1, 5 dl polenta
1 msk Lakritsfabrikens lakritspulver
0,5 tsk salt
1 krm svartpeppar
0,5 dl riven parmesan
2 msk olja till stekningen
Vinägrett
1 msk vitvinsvinäger
2 krm chiliflakes
saft och rivet skal från en halv citron
4 msk olivolja
salt och peppar
Till servering
sallat av valfri sort
Recept av: Malin Arvidsson