Publicerat på

Italiensk polenta med lakrits på sallatsbädd

Lakritsfabriken_Italiensk_polenta_med_lakrits_pa_sallatsbaddGör så här:

Koka upp buljongen. Vispa ner lakritspulver, salt, peppar och polenta och låt småkoka under omrörning, 6–7 minuter. Häll upp i en vattensköljd form. Polentan bör vara minst 1 cm tjock. Låt kallna och skär sedan i trekanter. Stek i olja cirka 3 minuter på varje sida.

Vispa samman vinägretten. Blanda med salladen och lägg upp på tallrikar. Toppa med ett par polentatrekanter.

Servera som förrätt eller lägg till en grillad köttbit marinerad i Lakritsfabrikens lakritssyrup och servera som varmrätt.

4 portioner

Polenta

7,5 dl grönsaksbuljong

1, 5 dl polenta

1 msk Lakritsfabrikens lakritspulver

0,5 tsk salt

1 krm svartpeppar

0,5 dl riven parmesan

2 msk olja till stekningen

Vinägrett

1 msk vitvinsvinäger

2 krm chiliflakes

saft och rivet skal från en halv citron

4 msk olivolja

salt och peppar

Till servering

sallat av valfri sort

 

Recept av: Malin Arvidsson