En supergod och enkel förrätt att servera till vardags och fest! Den lena, varma och mjuka smaken av lakrits gifter sig magiskt med polentan.
4 portioner
Ingredienser: Polenta
7,5 dl grönsaksbuljong
1,5 dl polenta
1 msk Lakritsfabrikens lakritspulver
0,5 tsk salt
1 krm svartpeppar
0,5 dl riven parmesan
2 msk olja till stekning
Ingredienser: Vinägrett
1 msk vitvinsvinäger
2 krm chiliflakes
Saft och rivet skal från en halv citron
4 msk olivolja
Salt och peppar
Till servering
Valfri sallad
Gör såhär:
Koka upp buljongen. Vispa ner lakritspulver, salt, peppar och polenta och låt koka under omrörning i ca 6-7 minuter. Häll upp i en vattensköljd form. Polentan bör vara minst 1 cm tjock. Låt svalna och skär sedan i trianglar. Stek i olja ca 3 minuter på varje sida.
Vispa samman vinägretten. Blanda med valfri sallad och lägg upp på tallrikar. Toppa med ett par polentabitar.
Servera som förrätt eller som tillbehör.
Recept av Malin Arvidsson