En vanlig köttfärsås går alltid hem och är perfekt vardagsmat. Den går dock att göra ännu härligare med lakrits som touch för att få de andra kryddorna att blomma ut & lämna en söt eftersmak som även dämpar beskheten i tomaterna. Receptet kommer från mamma Karin Perlelin som lagat denna himmelskt goda köttfärsås i alla år. Låt det väl smaka.
Ingredienser:
2 msk olivolja
500 gram nötfärs
1 gul lök
1 klyfta vitlök
1 krm Torkad/ Färsk basilika
1 krm oregano
1 tsk torkad chili
390 gram krossade tomater
2-3 msk tomatpuré
1-2 msk oxfond
1 tsk lakritspulver från Lakritsfabriken
Gör såhär:
- Fräs löken tills den blir glansig och får färg i två msk olivolja.
- Lått köttfärsen fräsa tillsammans med den gylle löken samt en klyfta pressad vitlök.
- Häll i de krossade tomaterna samt tomatpuré och oxfond när köttet fått färg.
- Strö över kryddor och lakritspulver.
- Lått såsen puttra i minst 40 minuter för bästa smakupplevelse
- Koka pastan under tiden. Vi rekommenderar pasta linguini som fångar upp såsen och ger ett härligt tuggmotstånd.
- Klart!