Sätt ugnen på 225 grader.
Blanda kryddorna och gnid in kycklingklubborna med blandningen. Lägg kycklingen på en smord plåt och tillaga i ugn i cirka 30 minuter eller tills kycklingen är genomstekt och har fått en fin yta.
Halvera tomaterna och hacka löken. Dela, kärna ur och hacka chilin. Blanda bönor, tomater, lök och chili i en skål. Blanda olivolja, vinäger, lakritspulver, salt och peppar separat och häll över bönsalsan. Rör om.
Servera kycklingen med lite bröd, bulgur eller som den är.
4 portioner
ca 900 g kycklingklubbor
Kryddblandning
2 msk paprikapulver
2 tsk spiskummin
0,5 tsk Lakritsfabrikens lakritspulver
salt och peppar
Bönsalsa
1 ask cocktailtomater
1 rödlök
1 grön chili
3 dl kokta valfria bönor, t.ex. svarta, röda, vita
3 msk olivolja
0,5 msk vitvinsvinäger
0,5 tsk Lakritsfabrikens lakritspulver
salt och peppar
Recept av: Ann-Sofie Malmgren