Publicerat på

Lakrits- och sweet chili-glaserad lax med citronpepparsås

swett_chili_laxGör så här:

Tänd grillen eller sätt ugnen på 200 grader.

Blanda sweet chilisås och lakritspulver i en skål.

Mängden lakritspulver kan varieras efter smak.

Grilla laxen eller stek den i ugnen i 10–15 minuter.

När laxen är genomstekt, pensla lakrits- och sweetchili-glaseringen på båda sidor och låt den grillas/ugnsstekas en stund till.

Blanda ihop ingredienserna till citronpepparsåsen.

Servera laxen och såserna tillsammans med kokt färskpotatis och grönsallad.

 

4 portioner

4 laxfiléer

Glasering

2 dl sweet chilisås

3 tsk Lakritsfabrikens

lakritspulver

Citronpepparsås

3 dl gräddfil

1 tsk citronpeppar

1 tsk pressad citron

Till servering

färskpotatis

grönsallad

 

Recept av: Johanna Persson