Publicerat på

Lakritskungens Creme Brûlée

Gör så här:

Sätt ugnen på 155°.

Dela vaniljstången på mitten och skrapa ner fröna i en kastrull och lägg även ner stången.

Tillsätt Lakritskungens Kanonkrut, grädde, mjölk och ½ dl av sockret. Koka upp under omrörning. Ta kastrullen från värmen.

Vispa äggulor och resterande ½ dl socker vitt och pösigt. Ta upp vaniljstången ur kastrullen. Vispa ner den varma gräddblandningen i äggkrämen.

Fördela krämen i portionsformar som rymmer 1½ dl och ställ dessa i en långpanna med hett vatten upp till halva höjden på formarna. Grädda i nedre delen av ugnen ca 45 minuter tills krämen har stannat.

Låt krämen svalna och sätt in formarna i kylskåp (gärna över natten).

Vid servering
Strö över ett tunt lager socker och bränn med gasolbrännare tills sockret smält till en gyllenbrun (men inte bränd) karamell.

 

6 portioner

1 vaniljstång

1 msk Lakritskungens Kanonkrut

4 dl vispgrädde

1 dl mjölk

1 dl strösocker

6 äggulor

2 msk råsocker eller strösocker