Gör så här:
Sätt ugnen på 155°.
Dela vaniljstången på mitten och skrapa ner fröna i en kastrull och lägg även ner stången.
Tillsätt Lakritskungens Kanonkrut, grädde, mjölk och ½ dl av sockret. Koka upp under omrörning. Ta kastrullen från värmen.
Vispa äggulor och resterande ½ dl socker vitt och pösigt. Ta upp vaniljstången ur kastrullen. Vispa ner den varma gräddblandningen i äggkrämen.
Fördela krämen i portionsformar som rymmer 1½ dl och ställ dessa i en långpanna med hett vatten upp till halva höjden på formarna. Grädda i nedre delen av ugnen ca 45 minuter tills krämen har stannat.
Låt krämen svalna och sätt in formarna i kylskåp (gärna över natten).
Vid servering
Strö över ett tunt lager socker och bränn med gasolbrännare tills sockret smält till en gyllenbrun (men inte bränd) karamell.
6 portioner
1 vaniljstång
1 msk Lakritskungens Kanonkrut
4 dl vispgrädde
1 dl mjölk
1 dl strösocker
6 äggulor
2 msk råsocker eller strösocker