Sveriges första glutenfria premiumlakrits

Lakritsroten (Glycyrrhiza glabra på latin) kommer från en buske som blir omkring en meter hög. Rötterna kan bli upp till tio meter långa. De ser ut som träpinnar och ska vara minst tre år gamla innan de skördas. Lakritsroten växer kring Medelhavet, Mellanöstern, Indien och Kina.

När vi gör vår mjuklakrits så använder vi lakritspulver som blandas med socker, sirap och rismjöl och får koka i fyrtio minuter till en seg svart massa. Denna spritsas sedan ut i långa strängar, och efter det skärs i lagom stora bitar. När vi vill ha saltlakrits så tillsätter vi salmiak, det är enda skillnaden mellan söt och salt lakrits. Att vi använder rismjöl gör att vår premiumlakrits är glutenfri.

 

 

AKTUELLT

Välkommen att besöka oss på Lakritsfestivalen i Helsingfors, Finland

För fjärde året i rad ställer vi ut på Finlands årliga lakritsfestival på Wanha Satama på Skatudden i Helsingfors den 11-12 november 2017. Det är en härlig lakritsfest där vi tillsammans hyllar det goda svarta guldet. På festivalen får besökarna uppleva lakrits på många olika sätt. Söt, salt, med choklad och som krydda i mat […]

0 comments

Höstlovsaktiviteter i butiken på Ängelholmsvägen i Helsingborg

Under höstlovet v 44 tar vi upp vår studiebesök i butiken igen. Varje dag den 30 oktober – 3 november kl 14.00-14.15 får man lära sig om allt från rot till konfektyr och möjlighet att se viss del av produktionen (ingen rundvandring). Föranmälan senast kl 13.30 samma dag krävs. Bokning sker via telefon: 042-14 11 […]

0 comments