Sveriges första glutenfria premiumlakrits

Lakritsroten (Glycyrrhiza glabra på latin) kommer från en buske som blir omkring en meter hög. Rötterna kan bli upp till tio meter långa. De ser ut som träpinnar och ska vara minst tre år gamla innan de skördas. Lakritsroten växer kring Medelhavet, Mellanöstern, Indien och Kina.

När vi gör vår mjuklakrits så använder vi lakritspulver som blandas med socker, sirap och rismjöl och får koka i fyrtio minuter till en seg svart massa. Denna spritsas sedan ut i långa strängar, och efter det skärs i lagom stora bitar. När vi vill ha saltlakrits så tillsätter vi salmiak, det är enda skillnaden mellan söt och salt lakrits. Att vi använder rismjöl gör att vår premiumlakrits är glutenfri.

 

 

AKTUELLT

Lakritsfabriken på ISM 29 januari – 1 februari 2017

För femte året i rad ställer Lakritsfabriken i Ramlösa ut på ISM, världens största mässa för konfektyr och snacks, i Köln, Tyskland. Mässan är en årlig återkommande mötesplats för inköpare, beslutsfattare, distributörer, butiker och media världen över. Lakritsfabriken ställer ut i den svenska paviljongen i Hall 4:2. Varmt välkomna att besöka oss i monter D5-F9

0 comments

Lakritsfabriken på Formex 18-21 januari 2017

Formex är den största mötesplasten för nordisk design med en helt egen sektion för ätbara produkter. Lakritsfabriken i Ramlösa finns som vanligt på plats tillsammans med ScandChoco AB. Välkomna att besöka oss i monter C01:08 och prova vårens alla nyheter. För mer information besök, www.formex.se Stockholmsmässan 18-21 januari 2017

0 comments