Sveriges första glutenfria premiumlakrits

Lakritsroten (Glycyrrhiza glabra på latin) kommer från en buske som blir omkring en meter hög. Rötterna kan bli upp till tio meter långa. De ser ut som träpinnar och ska vara minst tre år gamla innan de skördas. Lakritsroten växer kring Medelhavet, Mellanöstern, Indien och Kina.

När vi gör vår mjuklakrits så använder vi lakritspulver som blandas med socker, sirap och rismjöl och får koka i fyrtio minuter till en seg svart massa. Denna spritsas sedan ut i långa strängar, och efter det skärs i lagom stora bitar. När vi vill ha saltlakrits så tillsätter vi salmiak, det är enda skillnaden mellan söt och salt lakrits. Att vi använder rismjöl gör att vår premiumlakrits är glutenfri.

 

 

AKTUELLT

Lakritsfabriken på Oslo Design Fair 30 augusti – 2 september 2017

På Oslo Design Fair ställer vi på Lakritsfabriken ut tillsammans med vår norska distributör Amundsen Trading AS. Varmt välkomna att besöka oss i deras monter D 06-14. För mer information besök www.oslodesignfair.no  

0 comments

Lakritsfabrikens nyheter hösten 2017!

Hösten och julsäsongen hos Lakritsfabriken bjuder på en saltad rålakrits och två helt nya julprodukter. Samtliga produkter är som vanligt helt gluten och gelatinfria. Salty Raw Liquorice, 25g Lakritsfabrikens Raw Liquorice har länge varit populär och kommer nu även i en salt variant för alla våra saltälskare. Den innehåller fortfarande ren lakrits men med salmiak […]

0 comments