Sveriges första glutenfria premiumlakrits

Lakritsroten (Glycyrrhiza glabra på latin) kommer från en buske som blir omkring en meter hög. Rötterna kan bli upp till tio meter långa. De ser ut som träpinnar och ska vara minst tre år gamla innan de skördas. Lakritsroten växer kring Medelhavet, Mellanöstern, Indien och Kina.

När vi gör vår mjuklakrits så använder vi lakritspulver som blandas med socker, sirap och rismjöl och får koka i fyrtio minuter till en seg svart massa. Denna spritsas sedan ut i långa strängar, och efter det skärs i lagom stora bitar. När vi vill ha saltlakrits så tillsätter vi salmiak, det är enda skillnaden mellan söt och salt lakrits. Att vi använder rismjöl gör att vår premiumlakrits är glutenfri.

 

 

AKTUELLT

Lakritsfabriken på Formex 23-26 augusti 2017

Formex är den största mötesplasten för nordisk design med en helt egen sektion för ätbara produkter. Lakritsfabriken i Ramlösa finns som vanligt på plats tillsammans med ScandChoco AB. Välkomna att besöka oss i monter C01:02 och prova höstens alla nyheter. För mer information besök, www.formex.se Stockholmsmässan 23-26 augusti 2017

0 comments

Lakritsfabriken på Formland 17-20 Augusti 2017

Formland är den danska motsvarigheten till Formland också med en helt egen sektion för ätbart. Lakritsfabriken i Ramlösa finns representerade i Hall L tillsammans med vår danska distributör Chokolade Compagniet. Välkomna att besöka dem i monter L9260 och prova alla våra nyheter. För mer information besök www.formland.dk

0 comments