Sveriges första glutenfria premiumlakrits

Lakritsroten (Glycyrrhiza glabra på latin) kommer från en buske som blir omkring en meter hög. Rötterna kan bli upp till tio meter långa. De ser ut som träpinnar och ska vara minst tre år gamla innan de skördas. Lakritsroten växer kring Medelhavet, Mellanöstern, Indien och Kina.

När vi gör vår mjuklakrits så använder vi lakritspulver som blandas med socker, sirap och rismjöl och får koka i fyrtio minuter till en seg svart massa. Denna spritsas sedan ut i långa strängar, och efter det skärs i lagom stora bitar. När vi vill ha saltlakrits så tillsätter vi salmiak, det är enda skillnaden mellan söt och salt lakrits. Att vi använder rismjöl gör att vår premiumlakrits är glutenfri.

 

 

AKTUELLT

Nyheter från Lakritsfabriken våren 2018

Våren hos Lakritsfabriken bjuder på två härliga nyheter som givetvis är helt gluten- och gelatinfria. Årets nya smak bland de chokladdoppade saltlakritsstängerna är blåbär och nu presenteras även ett nytillskott i NH4Clserien: Liquorice/Raspberry Toffee. VÅRENS NYHETER (lanseras januari 2018) NH4Cl Liquorice Raspberry Toffee, 150 gram NH4Cl är en serie med salmiakprodukter från Lakritsfabriken i Ramlösa […]

0 comments

Lakritsfabriken på Formex 17-20 januari 2018

Formex är den största mötesplasten för nordisk design med en helt egen sektion för ätbara produkter. Lakritsfabriken i Ramlösa finns som vanligt på plats tillsammans med ScandChoco AB. Välkomna att besöka oss i monter C01:03 och prova vårens alla nyheter. För mer information besök, www.formex.se Stockholmsmässan 17-20 januari 2018

0 comments