Sveriges första glutenfria premiumlakrits

Lakritsroten (Glycyrrhiza glabra på latin) kommer från en buske som blir omkring en meter hög. Rötterna kan bli upp till tio meter långa. De ser ut som träpinnar och ska vara minst tre år gamla innan de skördas. Lakritsroten växer kring Medelhavet, Mellanöstern, Indien och Kina.

När vi gör vår mjuklakrits så använder vi lakritspulver som blandas med socker, sirap och rismjöl och får koka i fyrtio minuter till en seg svart massa. Denna spritsas sedan ut i långa strängar, och efter det skärs i lagom stora bitar. När vi vill ha saltlakrits så tillsätter vi salmiak, det är enda skillnaden mellan söt och salt lakrits. Att vi använder rismjöl gör att vår premiumlakrits är glutenfri.

 

 

AKTUELLT

Grillmässan i Kungsträdgården den 12-14 maj 2017

Fjärde omgången av Grillmässan-Sveriges största grillfest äger rum i Kungsträdgården, Stockholm, helgen den 12-14 maj och visst är lakrits en given komponent för grillningen och en spännande krydda i matlagning. Smakprov från Lakritsfabriken kommer att finnas i Lindströms stora monter tillsammans med Lakritskockens härliga Lakrits&Chilirub. Träffa stjärnkockar och grillmästare, inspireras av grillsommarens nyheter, trender, smaker och […]

0 comments

Lakritsfabriken i Ramlösa lanserar ny produkt i NH4Cl-serien

Våren hos Lakritsfabriken bjuder på ytterligare en nyhet! Den 1 april lanseras Lakritsfabrikens nyhet i NH4CL-serien, Liquorice Marshmallow – ett salt lakritsskum som är mjukt men ändå segt. Tillskottet i salmiakserien lanseras på Lakritsfestivalen i Stockholm den 1-2 april. I april 2016 lanserades NH4Cl, en helt ny serie salmiakprodukter från Lakritsfabriken i Ramlösa. Serien har […]

0 comments