Sveriges första glutenfria premiumlakrits

Lakritsroten (Glycyrrhiza glabra på latin) kommer från en buske som blir omkring en meter hög. Rötterna kan bli upp till tio meter långa. De ser ut som träpinnar och ska vara minst tre år gamla innan de skördas. Lakritsroten växer kring Medelhavet, Mellanöstern, Indien och Kina.

När vi gör vår mjuklakrits så använder vi lakritspulver som blandas med socker, sirap och rismjöl och får koka i fyrtio minuter till en seg svart massa. Denna spritsas sedan ut i långa strängar, och efter det skärs i lagom stora bitar. När vi vill ha saltlakrits så tillsätter vi salmiak, det är enda skillnaden mellan söt och salt lakrits. Att vi använder rismjöl gör att vår premiumlakrits är glutenfri.

 

 

AKTUELLT

Vår goda Nyhet Salty Raspberry

På lakritsdagen den 12 april och på 10 års jubileum av Lakritsfestivalen den 14-15 april släppte vi vår goda nyhet Salty Raspberry – som blev en succé. Välkommen in och smaka.

0 comments

Lakritsfabriken på ISM 28 – 31 januari 2018

För sjätte året i rad ställer Lakritsfabriken i Ramlösa ut på ISM, världens största mässa för konfektyr och snacks, i Köln, Tyskland. Mässan är en årlig återkommande mötesplats för inköpare, beslutsfattare, distributörer, butiker och media världen över. Lakritsfabriken ställer ut i den svenska paviljongen i Hall 4:2. Varmt välkomna att besöka oss i monter D5-F9

0 comments