Sveriges första glutenfria premiumlakrits

Lakritsroten (Glycyrrhiza glabra på latin) kommer från en buske som blir omkring en meter hög. Rötterna kan bli upp till tio meter långa. De ser ut som träpinnar och ska vara minst tre år gamla innan de skördas. Lakritsroten växer kring Medelhavet, Mellanöstern, Indien och Kina.

När vi gör vår mjuklakrits så använder vi lakritspulver som blandas med socker, sirap och rismjöl och får koka i fyrtio minuter till en seg svart massa. Denna spritsas sedan ut i långa strängar, och efter det skärs i lagom stora bitar. När vi vill ha saltlakrits så tillsätter vi salmiak, det är enda skillnaden mellan söt och salt lakrits. Att vi använder rismjöl gör att vår premiumlakrits är glutenfri.

 

 

AKTUELLT

Lakritsfabriken på Formex 15-18 januari 2019

Formex är den största mötesplasten för nordisk design med en helt egen sektion för ätbara produkter. Lakritsfabriken i Ramlösa finns som vanligt på plats tillsammans med ScandChoco AB. Välkomna att besöka oss i monter C01:01. För mer information besök, www.formex.se Stockholmsmässan 15-18 januari 2019  

0 comments

Vår goda Nyhet Salty Raspberry

På lakritsdagen den 12 april och på 10 års jubileum av Lakritsfestivalen den 14-15 april släppte vi vår goda nyhet Salty Raspberry – som blev en succé. Välkommen in och smaka.

0 comments