Sveriges första glutenfria premiumlakrits

Lakritsroten (Glycyrrhiza glabra på latin) kommer från en buske som blir omkring en meter hög. Rötterna kan bli upp till tio meter långa. De ser ut som träpinnar och ska vara minst tre år gamla innan de skördas. Lakritsroten växer kring Medelhavet, Mellanöstern, Indien och Kina.

När vi gör vår mjuklakrits så använder vi lakritspulver som blandas med socker, sirap och rismjöl och får koka i fyrtio minuter till en seg svart massa. Denna spritsas sedan ut i långa strängar, och efter det skärs i lagom stora bitar. När vi vill ha saltlakrits så tillsätter vi salmiak, det är enda skillnaden mellan söt och salt lakrits. Att vi använder rismjöl gör att vår premiumlakrits är glutenfri.

 

 

AKTUELLT

Söndagsöppet i butiken

Fram till jul har vi även öppet söndag i vår butik på Ängelholmsvägen 34 i Helsingborg. Varmt välkommna in så hjälper vi er gärna med årets julklappar! Öppettider: Måndagar-Fredagar kl 10:00-18:00 Lördagar kl 10.00-15:00 Söndagar kl 10.00-15:00

0 comments

Ledig tjänst

Lakritsfabriken i Ramlösa söker vikarierande plats- och exportchef. Sista ansökningsdag 30 november 2017. Är du den vi söker? Skicka in ditt CV och personliga brev till lisa.orn@lakritsfabriken.se. Se hela annonsen under Lediga Jobb. http://lakritsfabriken.se/sv/lakritsfabriken/lediga-jobb/

0 comments