Sveriges första glutenfria premiumlakrits

Lakritsroten (Glycyrrhiza glabra på latin) kommer från en buske som blir omkring en meter hög. Rötterna kan bli upp till tio meter långa. De ser ut som träpinnar och ska vara minst tre år gamla innan de skördas. Lakritsroten växer kring Medelhavet, Mellanöstern, Indien och Kina.

När vi gör vår mjuklakrits så använder vi lakritspulver som blandas med socker, sirap och rismjöl och får koka i fyrtio minuter till en seg svart massa. Denna spritsas sedan ut i långa strängar, och efter det skärs i lagom stora bitar. När vi vill ha saltlakrits så tillsätter vi salmiak, det är enda skillnaden mellan söt och salt lakrits. Att vi använder rismjöl gör att vår premiumlakrits är glutenfri.

 

 

AKTUELLT

Höstlovsaktiviteter i butiken på Ängelholmsvägen i Helsingborg

Under höstlovet v 44 tar vi upp vår studiebesök i butiken igen. Varje dag den 30 oktober – 3 november kl 14.00-14.15 får man lära sig om allt från rot till konfektyr och möjlighet att se viss del av produktionen (ingen rundvandring). Föranmälan senast kl 13.30 samma dag krävs. Bokning sker via telefon: 042-14 11 […]

0 comments

Lakritsfabriken på Bak & Chokladfestivalen

Bak- & Chokladfestivalen är Nordens godaste mötesplats! Festivalen handlar om kvalité och njutning med fokus konfektyr och bakning, men även i kombination med dryck. Lakritsfabriken i Ramlösa finns på plats tillsammans med Gåshaga Gourmet i monter B02:16. Välkomna att besöka oss den 12-15 oktober på Svenska Mässan i Älvsjö! För mer information: chokladfestivalen.se

0 comments