Publicerat på

Sparris med lakritshollandaise

Lakritsfabriken_Sparris_med_lakritshollandaiseGör så här:

Skala eventuellt sparrisen och skär av en bit av den nedersta delen.

Smält smöret och låt det svalna något. Vispa samman äggulor, vatten och lakritspulver i en liten rostfri kastrull. Ställ kastrullen i vattenbad i en större kastrull. Vattnet ska vara sjudhett men inte koka. Vispa tills gulorna börjar tjockna något. Tillsätt sedan smöret lite åt gången och vispa kraftigt. När allt smör vispats i ska såsen vara tjock, luftig och blank. Smaksätt med pressad citron efter smak.

Koka upp lättsaltat vatten i en vid kastrull och lägg i sparrisen. Koka så att den blir något mjuk men fortfarande al dente. Ta upp och låt rinna av.

Rosta solroskärnorna i en torr stekpanna. Skär gräslöken fint.

Lägg upp sparrisen på tallrikar tillsammans med lite lakritshollandaise. Garnera med gräslök, solroskärnor och flingsalt.

4 portioner

ca 1 kg grön sparris

Hollandaise

150 g smör

3 äggulor

3 msk vatten

0,5 tsk Lakritsfabrikens lakritspulver

citron, pressad

Till garnering

gräslök

solroskärnor

flingsalt

 

Recept av: Ann-Sofie Malmgren