Publicerat på

Plankstek på lakritsmarinerad oxfilé

Lakritsfabriken_Plankstek_pa_lakritsmarinerad_oxfileGör så här:

Dela oxfilén i 4 bitar, banka dem på båda sidorna och krydda med salt och grovmalen svartpeppar. Blanda lakritssyrup med olivolja och pressad vitlök efter smak. Lägg i en plastpåse tillsammans med oxfilén och låt marinera i rumstemperatur cirka 30 minuter.

Skala potatisen, skiva den och koka den mjuk. Smält smör i en kastrull och tillsätt mjölken. Låt detta försiktigt värmas upp. Häll av vattnet från potatisen och pressa den. Tillsätt mjölkblandningen och smaksätt med salt och vitpeppar.

Sätt ugnen på 250 grader.

Spritsa potatismoset på plankorna. Lägg champinjonen i ena hörnet. Dela grönsakerna i stora bitar och woka dem i olivoljan. Stek oxfilén 5–8 minuter på varje sida. Lägg oxfilén och wokade grönsaker på plankan och stek i ugnen 15–20 minuter.

Servera med bearnaisesås.

4 portioner

Kött
800 g oxfilé

salt och grovmalen svartpeppar

0,5 dl Lakritsfabrikens lakritssyrup

2 msk olivolja

vitlök

Potatismos

800 g mjölig potatis

50 g smör

2 dl mjölk

salt och vitpeppar

Garnityr

4 champinjoner

200 g broccoli

200 g blomkål

100 g morot

1 stor lök

2 msk olivolja till wokningen

bearnaisesås

 

Recept av: Zera Cicek