Publicerat på

Mudcake

Gör så här:

Ställ in kokosgrädden i kylen ett par timmar innan så är det enkelt att dela den tjocka grädden från den tunna.

Sätt ugnen på 170 grader.

Blanda alla torra ingredienser. Rör sedan i apelsinzesten. Smält kokosoljan och häll i det tunna från en burk med kokosgrädde. Häll även i agavesirapen och låt allt blandas ihop. Blanda därefter ihop alla ingredienser snabbt. Klä en form med löstagbar botten (ca 23 cm i diameter) med bakplåtspapper. Tryck ut degen jämnt i formen. Ställ in i mitten av ugnen i 7 minuter (smöra gärna kanterna med kokosolja så inte degen/fyllningen fastnar). Ta ut och låt svalna helt.

Smält chokladen tillsammans med koksgrädden och rör ner koksoljan. Ställ krämen kallt och precis innan den har stelnat brer du ut den över bottnen. Ställ in i kylen i ca 10 minuter.

Mixa jordgubbar tillsammans med chiafrön till en jämn massa. Ställ kallt i ett par timmar så det stelnar (gärna över natten).

Pudra kakao och lakritspulver över den rumstempererade kakan och servera med jordgubbssylt.

 

8-10 bitar 

Kakanbaka vego-31

60 g bovetemjöl

40 g kakao

25 g majsmjöl

15 g majsstärkelse

10 g fiberhusk

2 msk Lakritsfabrikens lakritsgranulat

1 tsk vaniljpulver

Zesten från en riven apelsin

80 g kokosolja

60 g agavesirap

Det tunna i en burk med koksgrädde

Krämen

200 g mörk choklad (gärna 100% kaka)

Det tjocka i en burk med kokosgrädde

50 g koksolja

Till servering

300 g färska jordgubbar

4 msk chiafrön

Topping

Kakaopulver

Lakritsfabrikens lakritspulver

 

Recept av Mekto Ganic