Sätt ugnen på 200 grader.
Vispa ägg och socker vitt. Blanda bikarbonat, bakpulver, kardemumma, kanel, lakritspulver och mjöl i en egen skål. Rör ner dem i äggvispet. Blanda ner morötter och olja. Häll smeten i en smörad form med löstagbar kant. Grädda kakan i 35–40 minuter. Pröva med en sticka, kakan ska kännas torr när den är färdig.
Låt svalna.
Vispa samman florsocker, smör och ost. Tillsätt vaniljsocker, lakritspulver och päroncognac. Vispa ihop alltsammans till en kräm och låt stå i kylen någon timme innan den breds på kakan. Klar för servering!
8 bitar
Morotskaka
3 ägg
3 dl socker
1 tsk bikarbonat
2 tsk bakpulver
1 msk kardemumma
1 msk kanel
1 msk Lakritsfabrikens lakritspulver
3,5 dl vetemjöl
5 dl rivna morötter
2 dl matolja
Topping
3,5 dl florsocker
250 g smör
200 g Philadelphiaost
2 tsk vaniljsocker
3 msk päroncognac
2–3 msk Lakritsfabrikens lakritspulver
Recept av: Jadwiga Johansson (Facebook-vinnare)