Gör så här:
Sätt ugnen på 250°.
Klä en långpanna med bakplåtspapper.
Vispa ägg och kokossocker poröst.Blanda mjölsorterna med bakpulver och vaniljpulver. Rör ner i äggsmeten. Bred ut smeten i en långpanna och grädda mitt i ugnen i 5 minuter. Stjälp upp kakan på sockrat bakplåtspapper. Dra av det översta pappret. Om kakan inte vill släppa kan du pensla pappret med kallt vatten och dra av bakplåtspappret försiktigt. Låt kakan svalna helt.
Smält den vita chokladen över vattenbad och låt svalna en stund.
Vispa ihop färskost, smör, zest och saft från limen. Bred ut krämen på kakan och rulla ihop kakan på långsidan.
Ställ in i kylen för att svalna en stund.
Ta ut kakan från kylen. Vispa grädden hårt. Skär kakan i 2 cm tjocka bitar och lägg bitarna ner. Spritsa ut grädden över bakelsen och dekorera med hallon, citronmeliss och lakritsgranulat.
12 stora bakelser
4 ägg
2dl kokossocker
1dl rårismjöl
1dl potatismjöl
1tsk bakpulver
1tsk vaniljpulver
2msk kokossocker
Fyllning
100g vit choklad (ev laktosfri)
180g färskost (ev laktosfri)
40g rumsvarmt smör (ev laktosfritt)
zesten av en lime
saften av en lime
2msk lakritspulver
Topping
5dl hårt vispad grädde (ev laktosfri)
hallon
citronmeliss
1tsk lakritsgranulat
Recept av: Mekto Ganic