Publicerat på

Jordärtskockssoppa

Lakritsfabriken_JordartskockssoppaGör så här:

Skala skockor och potatis, skär dem i mindre bitar. Lägg dem i vatten så att de ej mörknar.

Fräs lök och vitlök i smör. Tillsätt skockor och potatis, fräs i cirka 5 min.

Häll på buljong och koka tills de är mjuka, cirka 10 min.

Mixa med stavmixer och tillsätt vin och grädde. Koka upp och smaksätt med lakrits och salt & peppar.

Låt småputtra i ca 5 min, skumma upp soppan i en mixer före servering, häll upp i t.ex. cappucinokoppar  och strö över lite Lakritsfabrikens lakritsgranulat.

4 portioner

Jordärtskockssoppa
400 g jordärtskocka

2 medelstora potatisar

1 charlottenlök, hackad

1 msk smör

1 vitlöksklyfta

5 dl hönsbuljong

1 dl vitt vin

3 dl grädde

1–2 tsk Lakritsfabriken lakritspulver

salt och peppar efter smak

 

Recept av: Mats Glimstål