Proteinbars med choklad och lakrits
Gör så här:
Mixa ihop alla torra ingredienser i en mixer eller med hjälp av en stavmixer. Rör sedan ner jordnötssmöret och honungen. Tillsätt mjölken lite i taget. Smeten ska vara fast men kladdig.
Bred ut smeten på en bakplåt, tjockleken på smeten ska vara ca 1–1,5 cm.
Smält chokladen över vattenbad och bred ut den över kakan. Strö på lakritsgranulaten. Ställ in kakan i kylen och låt stå i 30–60 minuter.
Ta ut kakan och skär den i bitar. Förvara dina färdiga proteinbars i kylen.
Näringsvärde per bar
ca 200 kcal
19,2 g protein
14,4 kolhydrater
6,5 g fett
8 bars
Proteinbars
200 g proteinpulver med chokladsmak
50 g havregryn
50 g cashewnötter (eller andra nötter)
30 g kakao
1–2 msk Lakritsfabrikens lakritspulver
50 g jordnötssmör
50 g honung
2 dl mjölk
40 g mörk choklad
2 krm Lakritsfabrikens lakritsgranulat
Recept av: Frida Andersson
Proteindrink med lakrits och blåbär
Gör så här:
Mixa ihop alla ingredienser i en mixer eller med stavmixer. Servera.
1 portion
Proteindrink
2 ägg
1 tsk Lakritsfabrikens lakritspulver
1 dl hasselnötsdryck
0,5 dl kvarg
50 g frysta blåbär
0,5 banan
0,5 tsk chiafrö
Recept av : Frida Öhlén