Kladdkaka
Sätt ugnen på 175 grader.
Smält smöret. Vispa ihop ägg och socker. Rör ner smöret i smeten. Blanda alla torra ingredienser i en bunke och rör sedan ner i smeten.
Smörj och bröa en form med löstagbar kant. Häll ner smeten. Grädda i nedre delen av ugnen i cirka 12 minuter. Ta ut och låt svalna.
Lakritskola
Smält smöret och rör ner grädde, socker, sirap och låt koka i 10 minuter. Akta så att det inte bränner fast. Bryt ner chokladen och låt den smälta. Tillsätt lakritspulvret under kraftig omrörning så att kolan inte skär eller klumpar sig.
Häll kolan över kladdkakan och låt svalna.
Servera gärna med färsk frukt eller tinade frysta hallon smaksatta med lite rörsocker.
Ca 8 bitar
Kladdkaka
1 dl smör
2 ägg
2,5 dl socker
1,5 dl vetemjöl
4 msk kakao
1 tsk vaniljsocker
1 krm salt
Lakritskola
75 g smör
1,5 dl vispgrädde
1 dl socker
2 msk ljus sirap
75 g choklad (70 % – ren choklad eller smaksatt med hallon)
2 msk Lakritsfabrikens lakritspulver
Recept av: Lisa Carlsson