Skala skockor och potatis, skär dem i mindre bitar. Lägg dem i vatten så att de ej mörknar.
Fräs lök och vitlök i smör. Tillsätt skockor och potatis, fräs i cirka 5 min.
Häll på buljong och koka tills de är mjuka, cirka 10 min.
Mixa med stavmixer och tillsätt vin och grädde. Koka upp och smaksätt med lakrits och salt & peppar.
Låt småputtra i ca 5 min, skumma upp soppan i en mixer före servering, häll upp i t.ex. cappucinokoppar och strö över lite Lakritsfabrikens lakritsgranulat.
4 portioner
Jordärtskockssoppa
400 g jordärtskocka
2 medelstora potatisar
1 charlottenlök, hackad
1 msk smör
1 vitlöksklyfta
5 dl hönsbuljong
1 dl vitt vin
3 dl grädde
1–2 tsk Lakritsfabriken lakritspulver
salt och peppar efter smak
Recept av: Mats Glimstål