Gör så här:
Ställ in kokosgrädden i kylen ett par timmar innan så är det enkelt att dela den tjocka grädden från den tunna.
Sätt ugnen på 170 grader.
Blanda alla torra ingredienser. Rör sedan i apelsinzesten. Smält kokosoljan och häll i det tunna från en burk med kokosgrädde. Häll även i agavesirapen och låt allt blandas ihop. Blanda därefter ihop alla ingredienser snabbt. Klä en form med löstagbar botten (ca 23 cm i diameter) med bakplåtspapper. Tryck ut degen jämnt i formen. Ställ in i mitten av ugnen i 7 minuter (smöra gärna kanterna med kokosolja så inte degen/fyllningen fastnar). Ta ut och låt svalna helt.
Smält chokladen tillsammans med koksgrädden och rör ner koksoljan. Ställ krämen kallt och precis innan den har stelnat brer du ut den över bottnen. Ställ in i kylen i ca 10 minuter.
Mixa jordgubbar tillsammans med chiafrön till en jämn massa. Ställ kallt i ett par timmar så det stelnar (gärna över natten).
Pudra kakao och lakritspulver över den rumstempererade kakan och servera med jordgubbssylt.
8-10 bitar
60 g bovetemjöl
40 g kakao
25 g majsmjöl
15 g majsstärkelse
10 g fiberhusk
2 msk Lakritsfabrikens lakritsgranulat
1 tsk vaniljpulver
Zesten från en riven apelsin
80 g kokosolja
60 g agavesirap
Det tunna i en burk med koksgrädde
Krämen
200 g mörk choklad (gärna 100% kaka)
Det tjocka i en burk med kokosgrädde
50 g koksolja
Till servering
300 g färska jordgubbar
4 msk chiafrön
Topping
Kakaopulver
Lakritsfabrikens lakritspulver
Recept av Mekto Ganic