Publicerat på Lämna en kommentar

Karins kryddiga köttfärssås med lakrits

En vanlig köttfärsås går alltid hem och är perfekt vardagsmat. Den går dock att göra ännu härligare med lakrits som touch för att få de andra kryddorna att blomma ut & lämna en söt eftersmak som även dämpar beskheten i tomaterna. Receptet kommer från mamma Karin Perlelin som lagat denna himmelskt goda köttfärsås i alla år. Låt det väl smaka.

Ingredienser: 

2 msk olivolja

500 gram nötfärs

1 gul lök

1 klyfta vitlök

1 krm Torkad/ Färsk basilika

1 krm oregano

1 tsk torkad chili

390 gram krossade tomater

2-3 msk tomatpuré

1-2 msk oxfond

1 tsk lakritspulver från Lakritsfabriken

Gör såhär: 

  • Fräs löken tills den blir glansig och får färg i två msk olivolja.
  • Lått köttfärsen fräsa tillsammans med den gylle löken samt en klyfta pressad vitlök.
  • Häll i de krossade tomaterna samt tomatpuré och oxfond när köttet fått färg.
  • Strö över kryddor och lakritspulver.
  • Lått såsen puttra i minst 40 minuter för bästa smakupplevelse
  • Koka pastan under tiden. Vi rekommenderar pasta linguini som fångar upp såsen och ger ett härligt tuggmotstånd.
  • Klart!