Sveriges första glutenfria premiumlakrits

Lakritsroten (Glycyrrhiza glabra på latin) kommer från en buske som blir omkring en meter hög. Rötterna kan bli upp till tio meter långa. De ser ut som träpinnar och ska vara minst tre år gamla innan de skördas. Lakritsroten växer kring Medelhavet, Mellanöstern, Indien och Kina.

När vi gör vår mjuklakrits så använder vi lakritspulver som blandas med socker, sirap och rismjöl och får koka i fyrtio minuter till en seg svart massa. Denna spritsas sedan ut i långa strängar, och efter det skärs i lagom stora bitar. När vi vill ha saltlakrits så tillsätter vi salmiak, det är enda skillnaden mellan söt och salt lakrits. Att vi använder rismjöl gör att vår premiumlakrits är glutenfri.

 

 

AKTUELLT

a10a77f4b55e220b_org

Lakritsfabriken på Botaniska Trädgården i Göteborg

Lakritsfabriken i Göteborg! Under perioden 27 november 2016 till 8 januari 2017 pågår utställningen Sött & Salt om lakrits på Botaniska Trädgården i Göteborg. Under denna period håller Lakritsfabriken ett antal provningar som kan bokas via www.godasaker.se/provningar. Söndagen den 27 november kl 16. Torsdagen den 8 december kl 18. Torsdagen den 15 december kl 18. Onsdagen […]

0 comments
lakritskocken_loggo

Lakritskocken Douglas Spiik i matsamarbete med Lakritsfabriken i Ramlösa!

Redan till Lakritsfestivalen i Stockholm i våras gjordes en första lansering av Lakritskocken Douglas Spiiks unika smaksättningsserie i samarbete med Lakritsfabriken i Ramlösa. Nu lanseras produktserien med två salt, en glaze och en rub på bredare front genom ScandChoco AB. Douglas Spiik är specialiserad inom innovativa matlagningstekniker samt modern molekylär gastronomi och beskrivs ofta som en svensk Heston […]

0 comments