Sveriges första glutenfria premiumlakrits

Lakritsroten (Glycyrrhiza glabra på latin) kommer från en buske som blir omkring en meter hög. Rötterna kan bli upp till tio meter långa. De ser ut som träpinnar och ska vara minst tre år gamla innan de skördas. Lakritsroten växer kring Medelhavet, Mellanöstern, Indien och Kina.

När vi gör vår mjuklakrits så använder vi lakritspulver som blandas med socker, sirap och rismjöl och får koka i fyrtio minuter till en seg svart massa. Denna spritsas sedan ut i långa strängar, och efter det skärs i lagom stora bitar. När vi vill ha saltlakrits så tillsätter vi salmiak, det är enda skillnaden mellan söt och salt lakrits. Att vi använder rismjöl gör att vår premiumlakrits är glutenfri.

 

 

AKTUELLT

skansk_lakrits

Besök oss i sommar i Helsingborg!

Välkommen att besöka oss under sommaren i Helsingborg! På Ängelholmsvägen 34 i Helsingborg kan du dofta, smaka, känna och uppleva lakrits. Hos oss kan du fika, shoppa, smaka och lära dig mer om lakrits. Du hittar hela Lakritsfabrikens sortiment i butiken men även unika specialprodukter som enbart säljs här. Under juli månad har vi öppet […]

0 comments
Sofiero, 180 g WEB

Lakritsfabriken i samarbete med Sofiero 150 år!

I år firar kungliga Sofiero 150 år och tillsammans med Lakritsfabriken i Ramlösa har en unik jubileumsask tagits fram. Mjölkchokladdoppad saltlakrits toppad med yoghurt- och blåbärsströssel utformad av Sofieros designers har skapat en ask värdig en 150 åring. Sofiero slott och slottsträdgård strax norr om Helsingborg förenar kunglig tradition och internationellt erkänd trädgårdsinnovation. Hit vallfärdar […]

0 comments