Sveriges första glutenfria premiumlakrits

Lakritsroten (Glycyrrhiza glabra på latin) kommer från en buske som blir omkring en meter hög. Rötterna kan bli upp till tio meter långa. De ser ut som träpinnar och ska vara minst tre år gamla innan de skördas. Lakritsroten växer kring Medelhavet, Mellanöstern, Indien och Kina.

När vi gör vår mjuklakrits så använder vi lakritspulver som blandas med socker, sirap och rismjöl och får koka i fyrtio minuter till en seg svart massa. Denna spritsas sedan ut i långa strängar, och efter det skärs i lagom stora bitar. När vi vill ha saltlakrits så tillsätter vi salmiak, det är enda skillnaden mellan söt och salt lakrits. Att vi använder rismjöl gör att vår premiumlakrits är glutenfri.

 

 

AKTUELLT

sweden-selection-large

Try the World’s Sweden box på väg ut…

Nu är Sverigeboxen från Try the World på väg ut till 60 000 amerikanska prenumeranter. Se när Emma Bengtsson från Aquavit presenterar allt innehåll och vårt svenska sätt att uppskatta mat & dryck. https://www.facebook.com/TryTheWorldBox/videos/1137244779667644/

0 comments
LP5YEAR 1 WEB

Limited Edition 5 års ask

Den 1 juni börjar vi dra vinnande askar på vår Facebook sida – så häng med! Åldern till ära har vi tagit fram en unik 5 års ask med ett helt nytt recept på salt lakrits; Premium Liquorice Salmiak Dusted, 150 gram, vår salty liquorice pudrad med salmiakpulver. Asken är utvecklad tillsammans med Kartongbolaget och […]

0 comments