Sveriges första glutenfria premiumlakrits

Lakritsroten (Glycyrrhiza glabra på latin) kommer från en buske som blir omkring en meter hög. Rötterna kan bli upp till tio meter långa. De ser ut som träpinnar och ska vara minst tre år gamla innan de skördas. Lakritsroten växer kring Medelhavet, Mellanöstern, Indien och Kina.

När vi gör vår mjuklakrits så använder vi lakritspulver som blandas med socker, sirap och rismjöl och får koka i fyrtio minuter till en seg svart massa. Denna spritsas sedan ut i långa strängar, och efter det skärs i lagom stora bitar. När vi vill ha saltlakrits så tillsätter vi salmiak, det är enda skillnaden mellan söt och salt lakrits. Att vi använder rismjöl gör att vår premiumlakrits är glutenfri.

 

 

AKTUELLT

logga_111-copy

Specialkostmässan Det Goda Livet, Mamö 1 oktober

Den 1 oktober 2016 mellan klockan 10.00 – 16.00 slår Celiakiförbundet i Skåne upp portarna för en mässan Det Goda Livet på Slagthuset i Malmö, en mässa full av inspiration och spännande produkter. Lakritsfabriken i Ramlösa finns på plats med hela sitt sortiment, glutenfritt  så klart! Välkomna att besöka oss! För mer information: specialkostmassan.se

0 comments
Super Salta Krutdurkar product WEB

Salta & Sura Krutdurkar från Lakritskungen

Inför hösten 2016 lanserar Lakritsfabrikens dottervarumärke, Lakritskungen två helt nya produkter; Salta och Sura krutdurkar. Två olika hårda karameller med explosiv kraft och för första gången i snyggt designad påse. Målet att attrahera en bredare målgrupp med nya och spännande lakritsprodukter. Lakritskungen är Lakritsfabrikens dottervarumärke med fokus på spännande lakritsprodukter till en bredare publik. Om […]

0 comments