Sveriges första glutenfria premiumlakrits

Lakritsroten (Glycyrrhiza glabra på latin) kommer från en buske som blir omkring en meter hög. Rötterna kan bli upp till tio meter långa. De ser ut som träpinnar och ska vara minst tre år gamla innan de skördas. Lakritsroten växer kring Medelhavet, Mellanöstern, Indien och Kina.

När vi gör vår mjuklakrits så använder vi lakritspulver som blandas med socker, sirap och rismjöl och får koka i fyrtio minuter till en seg svart massa. Denna spritsas sedan ut i långa strängar, och efter det skärs i lagom stora bitar. När vi vill ha saltlakrits så tillsätter vi salmiak, det är enda skillnaden mellan söt och salt lakrits. Att vi använder rismjöl gör att vår premiumlakrits är glutenfri.

 

 

AKTUELLT

GN_VN logo färg

Lakritsfabriken på Gastro Nord 26-29 april!

GastroNord och Vinordic samlar mat- och dryckesbranschen till Nordens största evenemang. GastroNord och Vinordic är norra Europas viktigaste fackmässor inom mat- och dryckesbranschen.  Mässorna äger rum vartannat år. GastroNord arrangerades första gången 1985 och Vinordic 1994. Båda mässorna har utvecklats till de viktigaste för hotell-, restaurang- , storkök- och cateringindustrin. Lakritsfabriken i Ramlösa finns på plats […]

0 comments
Lakritsfestivalen Logga2016-239x300

Välkommen på Lakritsfestival 23-24 april!

Välkommen till världens största lakritsfest, Lakritsfestivalen 23-24 april på Annexet vid Ericsson Globe i Stockholm! För åttonde gången arrangeras världens största lakritsfest som förra året besöktes av 11 000 besökare från Sverige och resten av världen. Lakritsfabriken i Ramlösa finns på plats och firar sitt 5-års jubileum med nyheter, smakprover och provningar. Öppettider: Lördag 23 […]

0 comments