Sveriges första glutenfria premiumlakrits

Lakritsroten (Glycyrrhiza glabra på latin) kommer från en buske som blir omkring en meter hög. Rötterna kan bli upp till tio meter långa. De ser ut som träpinnar och ska vara minst tre år gamla innan de skördas. Lakritsroten växer kring Medelhavet, Mellanöstern, Indien och Kina.

När vi gör vår mjuklakrits så använder vi lakritspulver som blandas med socker, sirap och rismjöl och får koka i fyrtio minuter till en seg svart massa. Denna spritsas sedan ut i långa strängar, och efter det skärs i lagom stora bitar. När vi vill ha saltlakrits så tillsätter vi salmiak, det är enda skillnaden mellan söt och salt lakrits. Att vi använder rismjöl gör att vår premiumlakrits är glutenfri.

 

 

AKTUELLT

12558375_220690024937722_2040461329_n(1)

Lakritssalami!

Annorlunda, kul och väldigt gott! Tillsammans med goda vänner hos Atria har vi provat fram och tillverkat Sveriges första Lakritssalami. Salamin innehåller både pulver och granulat och har en tydlig lakritskaraktär. Under våren kan du hitta denna delikatess på våra mässor som vi gör, i butiken i Helsingborg samt hos ett antal utvalda butiker dock […]

0 comments
Lakritskungen Kanonkrut

Lakritsfabrikens nyhetssläpp våren 2016!

Våren hos Lakritsfabriken bjuder på många härliga nyheter. Samtliga produkter tillverkas med vårt smakrika lakritspulver från Iran och är helt glutenfria. Merparten av nyheterna lämpar sig för matlagning och vi ser fram emot nya recept och smaksensationer med lakrits i köket. VÅRENS NYHETER Rhubarb/Liquorice Toffee, 100 g En ny smakrik limited edition kola med smak […]

0 comments