Sveriges första glutenfria premiumlakrits

Lakritsroten (Glycyrrhiza glabra på latin) kommer från en buske som blir omkring en meter hög. Rötterna kan bli upp till tio meter långa. De ser ut som träpinnar och ska vara minst tre år gamla innan de skördas. Lakritsroten växer kring Medelhavet, Mellanöstern, Indien och Kina.

När vi gör vår mjuklakrits så använder vi lakritspulver som blandas med socker, sirap och rismjöl och får koka i fyrtio minuter till en seg svart massa. Denna spritsas sedan ut i långa strängar, och efter det skärs i lagom stora bitar. När vi vill ha saltlakrits så tillsätter vi salmiak, det är enda skillnaden mellan söt och salt lakrits. Att vi använder rismjöl gör att vår premiumlakrits är glutenfri.

 

 

AKTUELLT

skansk_lakrits

Mormor Magda på besök i Lakritsfabriken!

Onsdagen 2 december klockan 15-18 får Lakritsfabriken besök av Mormor Magdas Glassbil och den officiella Skånska lanseringen av Mormor Magdas Mejerifria Glass går av stapeln. Du är varmt välkommen – här finns både smakprover, erbjudanden och roliga tävlingar.

0 comments
Martin Jörgensen

Lakritsfabrikens Martin Jörgensen nominerad till ”Årets mest företagsamma människa”

Bara företagsamma människor skapar jobb. Jobb som ger fler chansen att komma in på arbetsmarknaden, som utvecklar vår region och Sverige och som tryggar vår välfärd. Med ”Årets mest företagsamma människa 2015” vill Svenskt Näringsliv hylla och rikta ljuset mot de som skapar möjligheter för fler än sig själva. De som vågar när andra tvekar […]

0 comments