Publicerat på

Lakritskocken är tillbaka!

Nu är äntligen Lakritskocken tillbaka i Lakritsfabrikens sortiment! Tillsammans med Douglas Spiik utvecklade Lakritsfabriken den unika smaksättningsserien kallad Lakritskocken år 2016. I samband med Lakritskockens comeback har förpackningen även fått ett nytt utseende med ny logotype samt design. Samma fantastiska, kvalitativa och unika produkter fast i en ny kostym.  

Samarbetet mellan Lakritsfabriken och Douglas Spiik har pågått sedan 2016 då de första produkterna från Lakritskocken släpptes. Lakritskocken kommer nu åter att vara en del av Lakritsfabrikens ordinarie sortiment.

Douglas Spiik är specialiserad inom innovativa matlagningstekniker samt modern molekylär gastronomi och beskrivs ofta som en svensk Heston Blumenthal. Douglas brinner för matlagning och kreativitet samt råvarans förståelse i sig. Han är licenserad internationell domare inom matlagningstävlingar och har under senare år varit domare och gästcoachat kocklandslag runt om i Europa. År 2014 blev han invald i World Master Chef Society samt vunnit guld i matlagnings-VM i Luxemburg.

Smaksättningsserien har med sina noga utvalda råvaror samt den unika ingrediensen lakrits blivit en mycket eftertraktad produkt på lakritsmarknaden. Att experimentera med lakrits har blivit allt mer populärt och fler vågar prova att utmana sig i köket med den unika råvaran.

Lakritskockens sortiment är varierat med en färdigblandad glaze och rub som fungerar utmärkt att använda till både kött och grönsaker som tillagas på grill eller vid spis. Serien har även salt och pepparblandningar som passar till det mesta. Alla produkter från Lakritskocken är anpassade för grytor och grillning.

Lakrits & Chili Rub, 100 g – En rub med smak av rökig paprika, vitlök, lakrits och chipotle. Passar till grillning eller stekning av nöt, fläskkött eller kyckling. Gnid in rubben 30-60 minuter innan tillagning. Lakritskockens rub passar även mycket bra som krydda i grytor för att få en mustigare, varmare och fylligare smak.

Lakritsglaze, 200 ml – En glaze med smak av olika sorters peppar, lakrits och fänkål. Används som smakhöjare i såser och passar till nöt, fläskkött och kyckling. Pensla glazen vid grillning eller stekning av råvaran, använd gärna som sista touch innan servering.

Lakrits & Black Garlic Salt, 75 g – Flingsalt från isländska Saltverk, framställt helt utan miljöpåverkan, tillsammans med Black Garlic, fermenterad vitlök som ger en sötaktig lakritssmak och Lakritsfabrikens lakritsgranulat. Passar bra till stekt/ grillat nöt, fläsk, vilt, fisk, skaldjur, såser, dressingar.

Lakrits & Sanshopepparsalt, 75 g – Flingsalt från isländska Saltverk, framställt helt utan miljöpåverkan, tillsammans med Sanshopeppar, en japansk peppar med hög citrussmak och Lakritsfabrikens lakritsgranulat. Passar till all typ av kött, fisk och fågel. Även en mycket god smaksättning i sallad, dressing och såser.