Sött & Gott

Choklad och hallonkaka med lakritsfyllning

Gör så här: Kakan Smält smör, ställ åt sidan. Vispa ägg och socker pösigt. Häll i smöret och rör om. Blanda mjöl, kakao och vaniljsocker för sig. Rör ner detta i kaksmeten. Rör ner hallonen. Häll smeten i en smord och mjölad form med löstagbar kant. Grädda i 175 grader i ca 20 minuter för […]

0 comments

Daniels lakrits- och chokladtårta

Gör så här: Tårtbotten Sätt ugnen på 160 grader. Dela äggen. Koka upp vattnet och ställ åt sidan. Blanda 1 dl socker med kakao, mjöl, majsstärkelse, bikarbonat och salt i en bunke. Lös upp lakritspulvret i lite vatten. Vispa samman äggulor, olja och det något avsvalnade vattnet. Sikta ner de torra ingredienserna och det lösta […]

0 comments

Kladdkaka med ett täcke av lakritskola

Gör så här: Kladdkaka Sätt ugnen på 175 grader. Smält smöret. Vispa ihop ägg och socker. Rör ner smöret i smeten. Blanda alla torra ingredienser i en bunke och rör sedan ner i smeten. Smörj och bröa en form med löstagbar kant. Häll ner smeten. Grädda i nedre delen av ugnen i cirka 12 minuter. […]

0 comments

Lakritscocktail a la Renaissance Malmö Hotel

Gör så här: Häll alla ingredienser i en shaker och skaka. Häll upp i passande glas och dekorera med färska hallon. 1 drink Ingredienser 5 cl Vodka (kan uteslutas) 3 cl Hallonpuré 3 cl citronjuice 2 cl sockerlag 1 cl Lakritsfabrikens sötlakritssyrup 2 cl äggvita Färska hallon.   Recpet av: Vännerna på Renaissance Malmö Hotel.

0 comments

Lakritskungens Creme Brûlée

Gör så här: Sätt ugnen på 155°. Dela vaniljstången på mitten och skrapa ner fröna i en kastrull och lägg även ner stången. Tillsätt Lakritskungens Kanonkrut, grädde, mjölk och ½ dl av sockret. Koka upp under omrörning. Ta kastrullen från värmen. Vispa äggulor och resterande ½ dl socker vitt och pösigt. Ta upp vaniljstången ur […]

0 comments

Lakritspannacotta

Gör så här: Koka upp hälften av grädden, socker och lakritspulvret. Vispa och lös pulvret. När pulvret löst sig så häll i resten av grädde och fortsätt koka upp. Blötlägg gelatinet i minst 5 min i kallt vatten. När grädden kokat upp, dra av den från plattan, och rör ner gelatinbladen så de löser sig. […]

0 comments

Limebakelser

Gör så här: Sätt ugnen på 250°. Klä en långpanna med bakplåtspapper. Vispa ägg och kokossocker poröst.Blanda mjölsorterna med bakpulver och vaniljpulver. Rör ner i äggsmeten. Bred ut smeten i en långpanna och grädda mitt i ugnen i 5 minuter. Stjälp upp kakan på sockrat bakplåtspapper. Dra av det översta pappret. Om kakan inte vill […]

0 comments

Morots- och lakritskaka med lakritstopping

Gör så här: Sätt ugnen på 200 grader. Vispa ägg och socker vitt. Blanda bikarbonat, bakpulver, kardemumma, kanel, lakritspulver och mjöl i en egen skål. Rör ner dem i äggvispet. Blanda ner morötter och olja. Häll smeten i en smörad form med löstagbar kant. Grädda kakan i 35–40 minuter. Pröva med en sticka, kakan ska […]

0 comments

Mudcake

Gör så här: Ställ in kokosgrädden i kylen ett par timmar innan så är det enkelt att dela den tjocka grädden från den tunna. Sätt ugnen på 170 grader. Blanda alla torra ingredienser. Rör sedan i apelsinzesten. Smält kokosoljan och häll i det tunna från en burk med kokosgrädde. Häll även i agavesirapen och låt […]

0 comments