Premiumlakrits

Lakritsfabriken_TestBanner_007

Kikärtor, kidneybönor, jordnötter – och lakritsrot. Det finns nästan sjuhundra släkten och mer än sextontusen arter i den familj som går under namnet ärtväxter. Det finns i sin tur ett tjugotal arter av lakritsrotssläktet. Men vad är det egentligen du stoppar i dig när du njuter av din lakrits? Lakrits är en hel värld att utforska.

Rötterna, som växer ut från stammen, soltorkas och bearbetas till en flytande rålakritsmassa, som spraytorkas till ett brunt pulver. Till detta pulver tillsätter vi sedan rismjöl, socker och en aning anisolja för att förstärka smaken. Är det saltlakrits som är i görningen tillsätts salmiak eller ammoniumklorid som det också kallas.

Vår strävan är att tillverka en så naturlig och god lakrits som möjligt. Det är med lakrits som med allt annat vi stoppar i oss. Varje konstgjord genväg tar dig ett steg bort från den naturliga råvaran, och kvaliteten minskar. Vi vill ha bra grejer. Du har ful-lakritsen, vardagslakritsen och premiumlakritsen. Premium vinner allt mer mark.