Lediga Jobb

Lakritsfabriken i Ramlösa söker vikarierande Plats- och Exportchef.

Lakritsfabriken i Ramlösa är Sveriges första glutenfria premiumlakritsföretag. Sedan starten 2011 har företaget växt även internationellt och har som mål att fortsätta expandera. I företaget ingår produktion, packning, butik och försäljning och nu söker vi efter en vikarierande plats- och exportchef.

Kvalifikationer

Vi söker dig som är en drivande och flexibel person som tar egna initiativ och alltid rycker in där det behövs. Du tycker om att utveckla och att utvecklas och är bra på att strukturera, planera och prioritera ditt arbete. Du förstår ekonomiska samband och de faktorer som leder en verksamhet med ekonomi i balans. Sälj- och eller butikserfarenhet är meriterande medan flytande svenska och engelska i både tal och skrift är ett krav (ytterligare språk meriterande). För tjänsten krävs Körkort B och det är meriterande om du har erfarenhet av en chefsroll med personalansvar eller ledarskapsutbildning.

Arbetsuppgifter

Som platschef har du ekonomi-, personal- och verksamhetsansvar och rapporterar direkt till VD. I tjänsten ingår även ansvar för all försäljning för Lakritsfabriken både genom distribution och direkt genom vår egen butik.

I dagsläget exporterar Lakritsfabriken med distribution inom såväl Skandinavium, övriga Europa och USA varav flytande engelska är ett krav och ytterligare språk meriterande. I rollen som exportchef har du ensamt ansvar för all försäljning till befintlig kund samt bearbetning av nya kunder och nya marknader. Deltagande på mässor och event i och utanför Sverige sker löpande över året.

Som en del i ett mindre företag är det många varierande delar som ingår i ens arbete och man måste tycka om att ha många bollar i luften och arbeta i ett högt tempo. I tjänsten ingår butiksarbete ungefär en dag i veckan samt att hålla i lakritsprovningar både i butiken och på annan plats. Du ansvarar för marknadsföring för att locka fler besökare till butiken och tillsammans med nuvarande butiksbiträde utveckla och förbättra butiken både i form av aktiviteter och butikskommunikation.

För att klara alla delar i tjänsten krävs att du är strukturerad med ett sinne för ordning och reda. Som person tar du ansvar och driver ditt arbete framåt för att nå resultat. Alla administrativa delar i företaget ligger under dig vilket även innefattar inventering, månadsrapporter, skapande av produktspecifikationer, uppdatering av produktblad, prislistor och certifikat samt beställningar av förpackningar och kontorsmaterial med mera. Noggrannhet är ett måste då du ansvarar för att alla befintliga artwork stämmer och nya skapas till nya produkter och att dessa följer gällande lagar och regler.

Anställningsvillkor
Heltid med start omgående (efter överenskommelse)
Vikariat fram till årsskiftet 2018/2019 med möjlighet till förlängning
Provanställning 6 månader

Tjänsten är uppdelad på tvåveckorsschema där man jobbar ena veckan måndag-fredag andra veckan tisdag-lördag. (juli och december innefattar även söndagar).
Ytterligare arbete på kvällar och helger kan förekomma både vad det gäller butiksarbete, provningar, mässor och andra event.

Sista ansökningsdag 30 november 2017

Är du den vi söker? Skicka in ditt CV och personliga brev till lisa.orn@lakritsfabriken.se