Huvudrätter

Grillkorv med smak av lakrits

Gör så här: Blanda alla kryddor med vin och cognac. Skär köttet i tärningar och lägg i en skål. Häll över krydd-blandningen och blanda väl. Ställ i kylskåp och låt stå över natten. Cirka 1 timme innan det är dags att mala korvsmeten stoppar du in köttet och delarna till kvarnen i frysen. Det är […]

0 comments

Lakrits- och sweet chili-glaserad lax med citronpepparsås

Gör så här: Tänd grillen eller sätt ugnen på 200 grader. Blanda sweet chilisås och lakritspulver i en skål. Mängden lakritspulver kan varieras efter smak. Grilla laxen eller stek den i ugnen i 10–15 minuter. När laxen är genomstekt, pensla lakrits- och sweetchili-glaseringen på båda sidor och låt den grillas/ugnsstekas en stund till. Blanda ihop […]

0 comments

Lakritskryddade kycklingklubbor med bönsalsa

Gör så här: Sätt ugnen på 225 grader. Blanda kryddorna och gnid in kycklingklubborna med blandningen. Lägg kycklingen på en smord plåt och tillaga i ugn i cirka 30 minuter eller tills kycklingen är genomstekt och har fått en fin yta. Halvera tomaterna och hacka löken. Dela, kärna ur och hacka chilin. Blanda bönor, tomater, […]

0 comments

Ölkokta musslor med lakritsaioli

Gör så här: Vispa äggulorna och droppa i oljan lite i taget. När aiolin fått rätt konsistens och färg, tillsätt vitvinsvinägern. Smaksätt med pressad vitlök, citronskal, lakritsgranulat, salt och peppar. Ställ i kylen. Skölj och rensa musslorna i kallt vatten. Släng de musslor som inte stänger sig helt. Skala och hacka löken och ¾ av […]

0 comments

Plankstek på lakritsmarinerad oxfilé

Gör så här: Dela oxfilén i 4 bitar, banka dem på båda sidorna och krydda med salt och grovmalen svartpeppar. Blanda lakritssyrup med olivolja och pressad vitlök efter smak. Lägg i en plastpåse tillsammans med oxfilén och låt marinera i rumstemperatur cirka 30 minuter. Skala potatisen, skiva den och koka den mjuk. Smält smör i […]

0 comments

Ribbestek, fläskstek kryddad med lakrits och lagerblad

Gör så här: Skär snitt med ca 1 cm mellanrum i fläskstekens svål om det inte redan är gjort. Lägg steken med svålen neråt i en gryta. Häll på vatten så att det täcker. Låt ligga i 30–45 minuter. Sätt ugnen på 175 grader. Ta upp steken och torka av den. Blanda lakritspulver och salt […]

0 comments