Förrätter

Italiensk polenta med lakrits på sallatsbädd

Gör så här: Koka upp buljongen. Vispa ner lakritspulver, salt, peppar och polenta och låt småkoka under omrörning, 6–7 minuter. Häll upp i en vattensköljd form. Polentan bör vara minst 1 cm tjock. Låt kallna och skär sedan i trekanter. Stek i olja cirka 3 minuter på varje sida. Vispa samman vinägretten. Blanda med salladen […]

0 comments

Jordärtskockssoppa

Gör så här: Skala skockor och potatis, skär dem i mindre bitar. Lägg dem i vatten så att de ej mörknar. Fräs lök och vitlök i smör. Tillsätt skockor och potatis, fräs i cirka 5 min. Häll på buljong och koka tills de är mjuka, cirka 10 min. Mixa med stavmixer och tillsätt vin och […]

0 comments

Lakrits- och stjärnanisgravad lax med en lakritssenapssås

Gör så här: Blanda samman socker, salt, dillkvistar, lakritspulver, stjärnanis, anisfrön och grovt krossad vitpeppar. Gnid in kryddorna i laxen och lägg överbliven blandning i en form och placera laxen med skinnsidan upp på blandningen. Låt vila i kylen. Vänd laxen efter 24 timmar och låt ligga ytterligare 12 timmar. Blanda ihop senap, socker, lakritspulver […]

0 comments

Sparris med lakritshollandaise

Gör så här: Skala eventuellt sparrisen och skär av en bit av den nedersta delen. Smält smöret och låt det svalna något. Vispa samman äggulor, vatten och lakritspulver i en liten rostfri kastrull. Ställ kastrullen i vattenbad i en större kastrull. Vattnet ska vara sjudhett men inte koka. Vispa tills gulorna börjar tjockna något. Tillsätt […]

0 comments