Lakritsfabriken i Ramlösa expanderar!

Förra året slog Lakritsfabriken omsättningsrekord med 12 miljoner kronor och utökar nu sina lokaler på Ängelholmsvägen i Helsingborg med 230m² from den 1 mars. Den ökade ytan ger ännu större möjlighet för företaget att kunna fortsätta expandera och utveckla fler produkter.

”Vi fortsätter hela tiden att expandera och 2016 var ett rekordår för Lakritsfabriken, där vi omsatte 12 miljoner kronor. Jag ser väldigt positivt på Lakritsfabrikens utveckling och målet är att om tre år kunna öka omsättningen till 20 miljoner kr. Vi hoppas att en utökning av lokalerna kan vara till bra hjälp på vägen dit.” säger Martin Jörgensen VD och grundare för Lakritsfabriken i Ramlösa.

Sedan starten i början av år 2011 i ScandChocos lokaler i Ramlösa, blir detta den tredje gången Lakritsfabriken utökar sina lokaler. År 2012 startades den första egna produktionen i gamla slakthuset i Helsingborg, samtidigt som en del av verksamheten fanns kvar i Ramlösa. Det dröjde inte länge innan företaget vuxit sig för stort ännu en gång och man började se sig om efter nya lokaler. En möjlighet dök upp på Ängelholmsvägen i Helsingborg, december 2013 öppnades Lakritsfabriken i Ramlösas butik och februari 2014 flyttades även pack och produktion hit. Här drivs nu Lakritsfabriken som vi känner det idag – med butik, café, lakritsprovningar samt pack och produktion. Det är även här den 230m² stora utökningen av lokalerna kommer ske.