Morots- och lakritskaka med lakritstopping

Lakritsfabriken_Morots-och_lakritskaka_med_lakritstoppingGör så här:

Sätt ugnen på 200 grader.

Vispa ägg och socker vitt. Blanda bikarbonat, bakpulver, kardemumma, kanel, lakritspulver och mjöl i en egen skål. Rör ner dem i äggvispet. Blanda ner morötter och olja. Häll smeten i en smörad form med löstagbar kant. Grädda kakan i 35–40 minuter. Pröva med en sticka, kakan ska kännas torr när den är färdig.

Låt svalna.

Vispa samman florsocker, smör och ost. Tillsätt vaniljsocker, lakritspulver och päroncognac. Vispa ihop alltsammans till en kräm och låt stå i kylen någon timme innan den breds på kakan. Klar för servering!

8 bitar

Morotskaka
3 ägg

3 dl socker

1 tsk bikarbonat

2 tsk bakpulver

1 msk kardemumma

1 msk kanel

1 msk Lakritsfabrikens lakritspulver

3,5 dl vetemjöl

5 dl rivna morötter

2 dl matolja

Topping

3,5 dl florsocker

250 g smör

200 g Philadelphiaost

2 tsk vaniljsocker

3 msk päroncognac

2–3 msk Lakritsfabrikens lakritspulver

 

Recept av: Jadwiga Johansson (Facebook-vinnare)