Publicerat på

Lagerutförsäljning i vår fabriksbutik

LAGERUTFÖRSÄLJNING 11 FEBRUARI

Nu tömmer vi vårt lager på massor av produkter och ger plats till nytt! Passa på att fylla på skafferiet med salta & söta saker till riktigt schyssta priser den lördagen den 11 februari mellan 10.00-15.oo

Utöver lakrits kommer det även finnas massor av premiumprodukter från vårt systerföretag ScandChoco såsom chips, bars, choklad och te.

Denna dag går alla intäkter oavkortat till vårt välgörenhetsprojekt Lakritsfabriken Foundation. Detta projekt innebär att vi är andelsägare i ett byprojekt i Indien för att hjälpa personer som lever i extrem fattigdom att starta och driva bolag för att försörja sig och sina familjer på ett långsiktigt sätt. Projektet gör vi tillsammans med Hand in Hand Sweden och påbörjades redan 2019. Sedan dess har byn med vår hjälp lyckats skapa 20 självhjälpsgrupper med över 250 aktiva medlemmar. 200 arbetstillfällen har skapts och försörjer i snitt 5 personer.

Genom detta projekt kan vi få fler att komma ur fattigdom och bekämpa det på ett långsiktigt sätt. Därför är det extra viktigt för oss att berätta vart intäkterna kommer gå -till att skapa fler jobb för att förbättra livssituationen för fler.

Varmt välkommen att handla gott för en god sak!

 

Publicerat på

Save The Liquorice – Ny produktserie för att minska matsvinn

Nu kan Lakritsfabriken presentera en ny produktserie vid namn ”SAVE THE LIQUORICE” i samarbete med Matsmart Sverige som tagits fram för att minska matsvinn. Till följd av olika faktorer i omvärlden och rådande ekonomiska situation har försäljningen och efterfrågan av adventskalendrar minskat drastiskt från föregående år. En naturlig förändring som är ett faktum vid en kris likartat den vi alla befinner oss i. På grund av överblivet lager på adventskalendrar har Lakritsfabriken tagit fram fyra olika presentförpackningar fyllda med premiumlakrits från adventskalendern.

Lakritsfabriken arbetar ständigt med att undvika onödigt matsvinn och har genom ett tidigare starkt samarbete med Matsmart räddat flera hundra kilo perfekt lakrits som annars skulle slängts på grund av kort hållbarhet, utgången design eller överproduktion.

Lakritsfabriken är djupt engagerade i att minska sin klimatpåverkan och arbetar ständigt för de globala målen för hållbar utveckling. Varje beslut som fattas påverkar miljön, framtida generationer och vår planets hållbarhet. Därför uppmuntrar Lakritsfabriken till att göra genomtänkta och hållbara val i alla handlingar. Tillsammans kan vi skapa en bättre framtid för alla.

”När vi märkte att köpmönstret ändrades drastiskt under hösten 2022 började vi spåna på idéer för hur vi kunde rädda den lakrits som producerats till våra adventskalendrar som blev över. Att detta skulle hända var inget vi kunde ana i april 2022 när produktionen sattes i gång inför jul. Genom dialoger med Matsmart kom vi fram till ett sätt att rädda lakritsen, och de var helt med oss! Vi är glada över att ha denna viktiga aktör med oss i kampen att motverka svinn av mat som kan ätas. Vi tror att dessa produkter kommer vara roliga för alla att testa då de även innehåller produkter som vi annars inte har i sortimentet, och dessutom till en mindre peng än vårt övriga sortiment av premiumlakrits. Vi kan inte göra allt, men vi alla kan göra något för en mer hållbar framtid” säger Martin Jörgensen, Grundare & VD Lakritsfabriken i Ramlösa.

För att göra något nytt av något gammalt sattes produkter ihop av innehållet i kalendern som resulterade i fyra nya presentförpackningar. Förpackningarna kommer i olika motiv med varierat innehåll i varje förpackning. Presentförpackningarna innehåller fyra askar av olika sorters lakrits fyllda med 30g.

HANDLA PRODUKTER

Giftpack Forest, 120g

Innehåller: Sweet Liquorice Gingerbread, Salty Raspberry Liquorice, Sweet & Sour Liquorice, Salty Chili Liquorice

Giftpack Earth – Soft Liquorice, 120g

Innehåller: Salty Liquorice, Salty Blueberry Liquorice, Salty Viola Liquorice, Super Salty Liquorice

Giftpack Environment – Chocolate Coated Liquorice, 120g

Innehåller: Sofiero(Salt mjuklakrits, mjölkchoklad, saltlakritspulver), Höga Kusten (salt mjuklakrits, karamelliserad mjölkchoklad, havssalt, rålakrits), Öresundsbron(mjuk saltlakrits, vit choklad, citron), Kärleken (salt mjuklakrits, vit choklad, jordgubbar)

Giftpack Lakritskungen, 120g

Innehåller: Salta Riksdaler, Supersalta Häxor, Blandade Hallon & Lakritshjärtan, Hallon & Lakrits karameller.

Publicerat på

Vårt arbete för hållbarhet

Vi på Lakritsfabriken har sedan starten 2011 alltid arbetat med stort fokus på hållbarhetsfrågor och att göra så gröna val som möjligt och i den mån vi kan. Med stora förändringar i klimatet som är ett resultat på våra val i vardagen och vårt sätt att leva har detta blivit en ännu viktigare fråga för oss i vår organisation och hur vi ställer oss till klimatförändringarna. 

Redan från start valde vi att tillverka våra förpackningar i kartong som är ett mer miljövänligt alternativ än plast. Det har även varit viktigt för oss att arbeta lokalt med företag som är oss nära för att minska avståndet mellan oss och tillverkare och därmed bidra till kortare transportsträckor.

På Ängelholmsvägen 34 i Helsingborg ligger vår fabriksbutik, lager, kontor pack samt viss produktion. Hela fastigheten drivs på fossilfri el från skånska som också är ett miljövänligt alternativ. Fabriken i Malmö drivs även den på fossilfri energi som till stor del kommer från solceller.

Vi arbetar även med så mycket digital marknadsföring som möjligt för att undvika tryckt material och onödig användning av papper som allt som oftast slängs. Vi arbetar istället med digitala plattformar, digitala kataloger och QR-koder.

Vi arbetar även kontinuerligt med den sociala hållbarheten i vår organisation och är väldigt öppna och välkomnande för praktikanter, daglig verksamhet och personer som vill komma tillbaka till arbetslivet genom arbetsträning. Lakritsfabriken är även en organisation med mångfald och där vi ser detta som en självklarhet för vår utveckling. Hos oss arbetar medarbetare med olika bakgrund, kultur och sexualitet där alla får vara den dem är till fullo. Vid rekrytering och i vårt ledarskap ser vi till personen och dess kvaliteter och egenskaper i fråga och inte till andra aspekter. Vi har nolltolerans mot diskriminering och utanförskap i vår organisation vilket vi ser som väsentligt för ett team där engagemang, kämparglöd och motivation är navet i vår företagskultur.

Publicerat på

Vi hjälper dig med årets företagspresenter!

Med endast 3 veckor kvar till december börjar julen sakta men säkert smyga sig in i vår tillvaro. Hos oss finner du ett brett utbud av ätbara presenter som garanterat kommer uppskattas av kollegor, anställda och företagspartners! Vi hjälper dig att skräddarsy just din present, presentlåda eller presentpåse efter dina önskemål av innehåll, utseende och budget. Vi har något som passar alla, smått som stort. Kom in till vår butik så gör vi letandet av present lättare!

Varmt välkommen

Publicerat på

Ny tuffare design!

Våra mjuklakritspåsar har fått nytt fodral!

Påsarnas färgglada design lyser energi, glädje och lakrits där produktens färg även speglar smaken på produkten. I serien finns mjuklakrits i smakerna söt, salt, salt hallon, salt chili och salt viol. Alla produkter i serien är glutenfria och veganska.

Med den nya designen är påsarna något tuffare och andas lakrits på både in -och utsida. Samma smaker, kvalitet och mängd, men i nytt fodral helt enkelt!

Publicerat på

Nyhet! Julporter i samarbete med Benchwarmers

Nu kan Lakritsfabriken avslöja en ny produkt i sortimentet av specialprodukter, denna gång i samarbete med Benchwarmers Brewing Co. Tillsammans har de tagit fram en mörk porter smaksatt med lakrits.

”Denna mörka julöl är fyllig, smakrik med rostade toner och en tydlig smak av lakrits. I denna mörkare öl får lakritsen höras och synas och märks tydligt vid första klunken. Vi är så nöjda med resultatet och det är en perfekt måltidsdryck till julbordet eller till höstens alla klassiker” säger Martin Jörgensen, Grundare & VD Lakritsfabriken.

Varje burk innehåller 33 cl och är en folköl på 3,5 %vol.

Julölen kommer finnas hos välsorterade butiker, i Lakritsfabrikens butiker och online på Lakritsfabrikens webshop.

Innehåller gluten

KÖP NU  Du skickas till vår webshop scandchoco.se

Publicerat på

Årets lakritskalender är här!

Nu kan Lakritsfabriken presentera årets julkalender som är fylld med hela 720g lakrits och flera överraskningar. Kalendern innehåller 24 luckor med en unik produkt för varje lucka. I år har även ett begränsat antal Golden Tickets gömts i kalendern som leder till en unik upplevelse i lakritsens tecken. Alla produkter i kalendern är gluten -och gelatinfria. 

Lakritsfabriken lanserade sin första julkalender 2017 och har sedan dess producerat marknadens mest generösa lakritskalender på hela 720g lakrits. Kalendern innehåller ca 20% limited editions som inte ingår i Lakritsfabrikens ordinarie sortiment. Varje lucka innehåller ungefär 30g lakrits av olika varianter som kolor, mjuklakrits i diverse smaker, chokladdoppade och dragerade produkter samt karameller.

Nytt för i år är att ett begränsat antal golden tickets gömts i kalendrarna. Golden tickets är en biljett till en unik lakritsupplevelse där besökarna får lära sig mer om lakrits genom en guidad tur med besök på Lakritsfabrikens lakritsrotsodling som är den största av sitt slag i norra Europa. Martin Jörgensen, Lakritsfabrikens grundare och VD kommer hålla i turen. Besökaren kommer få ta del av en lakritsprovning i anslutning till fabriken, visning av viss produktion samt en lunch smaksatt med lakrits ute vid lakritsrotsodlingen belägen strax utanför från Helsingborg. Upplevelsen kommer att vara bokningsbar från 1 januari 2023.

”Vi vill ge något tillbaka till våra trogna kunder som köper vår lakritskalender år efter år med ett unikt besök hos oss där de får lära sig mer om lakritsens resa från jord till bord. Vi visar upp lakritsens värld där besökaren kommer få en inblick i odling, skörd, utvinning och tillverkning av rålakrits och lakritskonfektyr. Besökaren får avnjuta en hel måltid smaksatt med lakrits med utsikt över lakritsrotsodlingen och det svenska vackra landskapet”, säger Martin Jörgensen, grundare och VD vid Lakritsfabriken i Ramlösa.

Julkalendern kommer från den 24 augusti finnas att förbeställa online och i Lakritsfabrikens butik. Kalendern är leveransklar till konsument i slutet av augusti och kommer finnas hos återförsäljare i Sverige, Tyskland, Storbritannien, Danmark, och Norge.

Om Lakritsfabriken

Sveriges första glutenfria premiumlakrits lanserades av Lakritsfabriken år 2011 och har idag distribution i Norge, Danmark, Finland, Tyskland, USA och Island. Lakritsfabriken säljer även produkter till butiker i Schweiz, Frankrike och Storbritannien. Nu elva år senare har sortimentet vuxit och innehåller flera spännande produkter som chokladdoppad lakrits med olika smaksättningar samt lakritsråvaror och kryddblandningar. Lakritsfabriken i Ramlösa ägs och distribueras på den svenska marknaden av systerföretaget ScandChoco AB och ingår i koncernen Goda Saker AB.

Publicerat på

Vi etablerar oss på Väla i höst – Sveriges bästa shoppingcenter

Nu tar Lakritsfabriken nästa steg och utvecklar ett nytt butikskoncept på Väla shoppingcenter utanför Helsingborg. Butiken kommer öppna den 20 oktober och vara belägen nära ingång 6 i den nyare delen utav shoppingcentret. Den nya butiken kommer erbjuda hela Lakritsfabrikens sortiment med tillhörande varumärken och bland annat chokladdragerad lakrits i lösvikt och flera unika presentartiklar.

Lakritsfabriken har sedan starten i Ramlösa år 2011 tillverkat glutenfri -och gelatinfri premiumlakrits i världsklass. Martin Jörgensen, som grundade bolaget, driver fortfarande verksamheten som 2014 flyttade till Ängelholmsvägen i Helsingborg. Samma år öppnade Lakritsfabriken sin första butik i anslutning till fabriken med stort fokus på unika upplevelser och lakritsprovningar. Till fabriksbutiken kommer besökare från hela landet samt utländska turister för att lära sig mer, smaka, dofta och uppleva en hel värld av lakrits. Fabriksbutiken var 2021 nominerad till det stora turismpriset i Skåne för sina innovativa upplevelser och unika event.

Nu tar Lakritsfabriken nästa steg och kommer till hösten slå upp portarna för en helt ny lakritsbutik med ett annat koncept som skiljer sig från deras nuvarande butik.

”Vi går in i ett nytt kapitel för Lakritsfabriken nu vilket är otroligt spännande. Vi ser att intresset är fortsatt stort för lakrits idag och genom åren har många kunder efterfrågat att vi ska finnas även på andra platser. I början av sommaren var en butiksyta ledig som är precis rätt storlek och läge för oss. Vi har länge haft tanken på att etablera oss på Väla och allting kändes helt rätt denna gång. Nu vill vi bara att tiden ska gå fort så att vi kan öppna upp för våra kunder och bygga en värld av lakrits även på Väla”, säger Martin Jörgensen, grundare och VD på Lakritsfabriken.

Lakritsfabrikens butik på Väla kommer lägga ett stort fokus på unika presentartiklar och personliga presenter som tillverkas direkt på plats i butiken. I sortimentet kommer det finnas flera olika sorters lakritskonfektyr, kryddblandningar och råvaror för bakning och matlagning samt säsongsprodukter och limited editions. Butiken kommer att slå upp dörrarna och ha sin premiär i slutet av oktober 2022. Lakritsfabrikens fabriksbutik kommer finnas kvar som destination och butik med fortsatt utveckling av event, provningar och upplevelser med lakrits.

”Det är fantastiskt roligt att denna lokala världsmästare nu ska öppna hos oss. Lakritsfabriken är byggt av en sann entreprenör och det är butiker som denna som gör Väla till ett annorlunda och särskilt intressant köpcentrum”, säger Niklas Blonér, centrumchef på Väla

Om Lakritsfabriken

Sveriges första glutenfria premiumlakrits lanserades av Lakritsfabriken år 2011 och har idag distribution i Norge, Danmark, Finland, Tyskland, USA och Island. Lakritsfabriken säljer även produkter till butiker i Schweiz, Frankrike och Storbritannien. Nu elva år senare har sortimentet vuxit och innehåller flera spännande produkter som chokladdoppad lakrits med olika smaksättningar samt lakritsråvaror och kryddblandningar. Lakritsfabriken i Ramlösa ägs och distribueras på den svenska marknaden av systerföretaget ScandChoco AB och ingår i koncernen Goda Saker AB.

Publicerat på

The Liquorice Catwalk

THE LIQUORICE CATWALK

Nu intar lakritsen CATWALKEN!

Tillsammans med Väla Centrum – Sveriges bästa köpcentrum, kommer vi att skapa en unik catwalk du sent kommer att glömma. I samarbete med Nicolaiskolan i Helsingborg och deras textil, dans och styling program kommer modevisningen att andas lyx, hållbarhet och explosivitet. Modeller är eleverna själva som skapat de unika kreationerna och dansare kommer med musik att skapa känslor och engagemang hos åskådaren. Hela köpcentrumet kommer även att andas lakrits i form av butikernas erbjudanden och dekor under SALTY FASHION. Catwalken kommer pågå en gång i timmen med start klockan 11. Sista visningen går kl 17.00. The Liquorice Catwalk kommer inta Väla Centrum både lördag och söndag!

Vi är mycket stolta över vårt samarbete med gymnasieskolan Nicolai och deras hantverksprogram som tillsammans med oss och Väla Centrum varit med och skapat The Liquorice Catwalk! Här inkluderar vi unga elever att vara med och skapa något personligt och visar upp de ungas engagemang och entusiasm över sitt arbete. Hållbarheten kring att få fler unga att våga, ta för sig och ta sig ut på arbetsmarknaden och våga visa upp sig är en otroligt viktig del som vi är stolta över att kunna bidra till.

Publicerat på

Helsingborg med smak av lakrits 2022

HELSINGBORG MED SMAK AV LAKRITS 2022

Den 22-25 september fyller vi staden med lakrits!

Snart är Helsingborg med smak av lakrits äntligen tillbaka för tredje året i rad med flera spännande upplevelser och aktiviteter med smak av lakrits. Evenemanget är ett initiativ och arrangemang skapat av Lakritsfabriken med syfte att lyfta lakritsens flera användningsområden, bredda bilden av lakrits och använda det svarta guldet mer till vardags.

Helsingborg med smak av lakrits hade sin premiär i början av hösten 2020 med stort fokus på lakritsrotens egenskaper som krydda och smaksättning till drinkar, mat och desserter. Evenemanget har genom åren lockat besökare från hela landet och engagerat många att har utvecklats sedan starten och kommer nu tillbaka med nya innovativa lakritsupplevelser. Till årets evenemang tillkommer bland annat The Liquorice Catwalk och Salty Fashion på Väla Centrum, The Liquorice Taste Adventure, cooking show på Fredriksdal och unika provningar.

”Inför årets evenemang har vi arbetat mycket med att visa upp lakritsens uttryck och intensitet i visuell form, genom känslor och unika smakupplevelser. Vi vill ge alla lakritsälskare något nytt, lära och inspirera till att ta vara på lakritsens alla användningsområden. Lakrits är glödhett och intresset för lakrits ökar både nationellt och globalt vilket vi tycker är så spännande och roligt. Vi vill ge alla lakritsälskare en unik upplevelse och även introducera lakrits i en ny form till de som inte tycker om det som godis. Evenemanget är skapat för alla och ett perfekt tillfälle att lära, känna, smaka och bredda sina vyer för lakrits”, säger Elin Perlelin, Projektledare och marknadsansvarig på Lakritsfabriken. Evenemanget pågår mellan den 22 – 25 september 2022, men börjar så smått redan tisdagen 20 september.

The Liquorice Taste Adventure

Lördagen den 24 september börjar smakrundan The Taste Adventure. Rundan har sex stopp på olika restauranger där besökaren får smaka mindre portioner på varje ställe. Alla smakportioner är smaksatta med lakrits där varje restaurang gjort sin egen tolkning och gjort unika kombinationer efter deras koncept. Biljetter till smakrundan kommer släppas inom kort på www.smakavlakrits.se

The Liquorice Catwalk / Salty Fashion på Väla Centrum 

Under evenemanget kommer Väla Centrum fyllas av lakrits. Under lördagen den 24 och söndagen den 25 september kommer The Liquorice Catwalk äga rum mitt på det nya restaurangtorget på Väla Centrum. Bakom kläderna till Catwalken står eleverna från textilprogrammet på Nicolai Gymnasium, som syr upp unika kreationer av spilltyger och lakrits i olika former. Elever från dansprogrammet är modeller och kommer till musik röra sig runt restaurangtorget för att skapa känsla och visa upp lakritsens intensitet genom musik, dans och mode. Catwalken börjar på lördagen den 24 september klockan 11.00. Showen pågår i ungefär 15 minuter och visas en gång i timmen fram till klockan 17.00 då sista visningen utspelar sig. Samma tider gäller för söndagen den 25 september.

Cooking Show på Fredriksdal under Mikaeli Marknad

På evenemangets sista dag kommer Lakritsfabriken laga mat i Fredriksdals utekök under den stora skördemarknaden Mikaeli. Här kommer lakritsens unika smak krydda säsongens primörer, kött och kulturspannmål. Lakritsfabrikens grundare Martin Jörgensen som också är utbildad kock och sommelier kommer berätta mer om lakrits som råvara och inspirera till att laga mer mat med lakrits som smaksättning.

Smakupplevelser

Under hela evenemanget kommer de deltagande restaurangerna i Helsingborg City erbjuda drinkar, maträtter eller desserter med smak av lakrits. Det kommer finnas en bred variation på ett tjugotal restauranger med olika matkulturer och inriktning. Alla deltagande restauranger får experimentera fritt med råvarorna för att hitta kombinationer som passar in i deras koncept. Alla deltagande restauranger och dess erbjudanden kommer att publiceras löpande på hemsidan www.smakavlakrits.se

Provningar

Under Helsingborg med smak av lakrits kommer det även arrangeras en rad olika typer av provningar med lakrits som grund. Lakritsprovningarna kommer kombineras med bland annat vin, champagne och choklad där besökaren får lära sig mer om att kombinera lakrits med dryck och annan konfekt. Alla provningar kommer finnas tillgängliga att boka via www.smakavlakrits.se i slutet av augusti.

Bastuchill på Pålsjöbaden á la lakrits

Första dagen av evenemanget arrangerar Lakritsfabriken tillsammans med kallbadhuset Pålsjöbaden Bastuchill á la lakrits. Detta event äger rum mellan 17.00-20.00 på Pålsjöbaden där besökaren får lära sig mer om lakritsens påverkan på kroppen och de hälsosamma fördelar som finns med både lakrits och kallbad. Kvällen börjar med blandade tilltugg med smak av lakrits, mingel och en kort föreläsning om lakrits och kallbad följt två timmars bastu och bad. Till badet får alla besökare varsin saltskrubb med lakritsextrakt och lakritsgranulat tillverkad av Pålsjöbaden samt varsin handduk.

Partners

Evenemanget arrangeras av Lakritsfabriken i samarbete med Helsingborgs Stad och Event in Skåne. Partners till Salty Fashion och The Liquorice Catwalk är Väla Centrum och Nicolaiskolan i Helsingborg. Andra partners till evenemanget är Forsea Ferries och Sembo.

Hållbart evenemang

Hållbarheten är en central punkt för evenemanget där Lakritsfabriken i största möjliga mån använder sig av hållbara alternativ för att värna om människor, djur, miljö och framtid. För att genomföra The Liquorice Catwalk har spillbitar av tyger, rester av lakritskonfekt och kartonage samlats in för att skapa kreationerna. Genom återburket behöver inte nya tyger beställas och vi räddar tygbitar som annars hade slängts och ger textilerna ett längre liv. Utgången konfekt och skadat kartonage tas till vara och återanvänds för att skapa konst. Mycket utav kommunikationen av evenemanget kommer även i största mån ske digitalt för att minska användning av papper. Lakritsfabriken samarbetar med partners, restauranger, barer och caféer som arbetar utifrån samma värderingar och visioner för att gemensamt skapa ett så hållbart evenemang som möjligt.